ponedeljak, 24. juna 2024.

Vučić: Nemamo problem sa šećerom, već sa tajkunom iz Kolubarskog okruga

Objavljeno: 27. maja 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nema potrebe za pravljenjem zaliha šećera, da je problem rešen, a da će se povodom veštačkih nestašica državni organi baviti slučajem jednog tajkuna iz Kolubarskog okruga koji je otkupom namirnica hteo da zaradi veliki novac i prevari državu.

Na pitanje da li može da umiri građane da nema problema sa snabdevanjem namirnica, Vučić je prilikom obilaska radova na obilaznici oko Beograda rekao da nema potrebe za uznemirenost jer „nemamo problema ni sa šećerom ni drugim namirnicama“, preneli su beogradski mediji.

„Već je u najveći broj radnji stigla dodatna količina – 260 tona, a spremili smo još 250 tona. Nemamo mi problema sa količinama šećera, imali smo problema s jednom firmom iz Kolubarskog okruga, s jednim tajkunom, nekim kamatarima koji misle da je vreme da zarade veliki novac“, rekao je Vučić.

On je najavio da će se BIA i državni organi baviti ovim slučajem, a građani će imati šećera, soli, brašna, ulja. Ukazao je da je i za neke druge namirnice postojao pokušaj istog tajkuna da otkupi sve, misleći da vara državu i izbegava obaveze koje postoje, međutim, nije otkrio o kom tajkunu iz Kolubarskog okruga je reč.

Da bi stabilizovala tržište, Vlada Srbije je izjednačila cenu šećera za sva pakovanja, pa kilogram košta 89,99 dinara, bez obzira na to da li je u džaku ili kilogramskom pakovanju.

Jedan komentar na “Vučić: Nemamo problem sa šećerom, već sa tajkunom iz Kolubarskog okruga

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *