nedelja, 26. maja 2024.

Vučić: Radnicima Krušika biće overene zdravstvene knjižice

Objavljeno: 12. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za novinare da će radnicima Krušika biti overene zdravstvene knjižice. „Ljudi u Krušiku  dobiće uplaćene zdravstvene doprinose. Srećan sam zbog svega što sam danas video na Sajmu naoružanja i verujem da ćemo napraviti značajne ugovore. Ja sam u prethodna dva dana razgovarao sa dvojicom ministara odbrane i načelnika Generalštaba, uz sve predsednike, premijere i ministre spoljnih poslova i mi nastavljamo tu saradnju. Potpisali smo nekoliko memoranduma o razumevanju i više ugovora “, rekao je Vučić na otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme.

Radnici Krušika, koji šest meseci nemaju overene zdravstvene knjižice, zatražili su prošlog petka pomoć države u rešavanju ovog, ali i drugih problema ove vojne fabrike. Na konferenciji za novinare četiri fabrička sindikata predsednik Samostalnog sindikata Branko Petrović je poručio da je fabrika u velikim problemima i da Krušik bez pomoći države ne može da servisira dugove prema radnicima i dobavljačima.

Prema informacijama kojima raspolažu sindikati Krušik Fondu za zdravstveno osiguranje duguje oko 170 miliona dinara i fabrika nije u stanju da dug samostalno uplati.

Sindikalci kažu da je obim proizvodnje značajno smanjen i da je trenutna uposlenost 10 do 12 odsto. U Krušiku je trenutno zaposleno oko 2.500 radnika, od toga u stalnom radnom odnosu oko 1.200, dok su ostali po ugovoru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *