ponedeljak, 22. jula 2024.

Vučić u obilasku pripremih radova za put Lajkovac-Iverak

Objavljeno: 18. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Počeli su pripremni radovi na izgradnji saobraćajnice Lajkovac–Iverak koja Valjevo treba da spoji sa autoputem “Miloš Veliki”, a gradilište je juče posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je kazao da je izgradnja ovog puta važna za ceo Kolubarski okrug.

Put gradi kineska kompavija „Čajna Šandong“ čiji je direktor Džang Đančao zahvalio je državnom vrhu Srbije na poverenju što su baš tu kompaniju izabrali za izvođača radova na brzoj saobraćajnici od Valjeva do Lajkovca i rekao da će taj posao završiti kvalitetno i u dogovorenom roku.

Po rečima Aleksandra Vučića, Valjevci će izgradnjom brze saobraćajnice dolaziti do autoputa za 10 minuta, a do BEograda za 35 minuta. Pored toga, kako je rekao, saobraćajnica će otvoriti nova radna mesta i povećati stopu zapošljavanja. Posle razgovora sa predstavnicima kineske kompanije predsednik Srbije je rekao da će put Lajkovac-Iverak biti završen do kraja 2022. godine.

Ukupna dužina ove deonice iznosi 18,3 kilometra, a radovi su vredni 158 miliona evra. Na trasi će se nalaziti 25 objekata, jedna petlju i 19 mostova, a brza saobraćajnica imaće po trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *