subota, 13. jula 2024.

Vučić: Veliki i važan dan za Valjevo

Objavljeno: 27. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa delegacijom nemačke kompanije “Bizerba”, koja je svetski lider u proizvodnji vaga, a koja, najkasnije,  u četvrtom kvartalu 2022. godine planira da na 10.000 kvadrata pokrene proizvodnju u fabrici u Valjevu, gde će, na startu, biti otvoreno 305 radnih mesta.

Potom je potpisan je Ugovor o podsticajima za investiciju u grad Valjevo između Ministarstva privrede Srbije i predstavnika kompanije.

“Ovo je veliki i važan dan zato što je sve završeno i uskoro se kreće sa izgradnjom fabrike kompanije ’Bizerba’ u Valjevu. To je jedna fantastična kompanija, porodična. Za godinu i nešto dana će biti gotova sa značajno većim platama nego sada što narod ima u Valjevu. U početku će biti zaposleno 305 radnika. Nadam se da ćemo načina da im se zahvalimo za sve što su za nas uradili. Drastične promene za Valjevo, ali ne samo za Kolubarski okrug. Ovi ljudi donose najprecizniju tehnologiju, unose ogromne promene Valjevo“, rekao je Vučić.

Sastanak u Predsedništvu Srbije, foto: Grad Valjevo

On je dodao da je Valjevo do skoro bilo u ćorsokaku, a sada izgradnjom brze saobraćajnice i gasne mreže će biti ispuniti svi uslove za uspešan rad “Bizerbe”.

„Za dve godine razmišljamo probijanje tunela između Ljubovije i Osečine. Očekujemo izgradnju potpuno novog vodovoda za ceo Kolubarski okrug. Kanalizacija je već ušla u protokol. Valjevo više neće biti isti grad. Sve ovo nije moguće bez nemačkih investicija “, rekao je Vučić.

Gradonačelnik ne zna pojedinosti o podsticajima

Potpisivanju Ugovor o podsticajima za investiciju u grad Valjevo u Predsedništvu Srbije je prisustvovao gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković. Na naše pitanje da li se podsticaji za nemačkog investitora odnese samo na poklanjanje zemljišta od 12 hektara u privrednoj zoni ili će ’Bizerba’ dobiti još neke povlastice države, Gojković nije odgovorio, već nas je uputio da odgovore potražimo od Ministarstva privrede.

„Bizerba“ je osnovana 1866. godine u pokrajini Baden-Virtemberg u Nemačkoj. Zapošljava oko 4.300 radnika i posluje u 120 zemalja.“Bizerba”, koja je svetski lider u proizvodnji vaga. Ova kompanija je jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *