ponedeljak, 24. juna 2024.

Za 7 godina na putevima valjevskog kraja poginulo 70 ljudi

Objavljeno: 6. decembra 2013.
Facebook
Twitter
LinkedIn

U proteklih sedam godina na putevima u valjevskom kraju poginulo je čak 70 ljudi! U izveštaju o stanju bezbednosti saobraćaja na području Valjeva za period od 2006. do 2012. godine navodi se da je za sedam godina na putevima u valjevskom kraju bilo više od 5.600 saobraćajnih nezgoda. Najmanje saobraćajki je bilo prošle godine i to 492, dok je najgora bila 2007. godina kada je u Valjevu zabeleženo skoro 1.100 saobraćajnih nezgoda. Nakon stupanja na snagu novog Zakona o bezbednosti saobraćaja 2010. godine došlo je do smanjenja saobraćajnih nesreća, međutim, zaključak je da bi još puno toga trebalo da se uradi da bi se smanjio broj nesreće, prvenstveno onih sa najtežim posledicama.

Najviše ljudi u proteklih sedam godina je poginulo na potezu od Valjeva do Valjevske Loznice, kao i na potezu od Valjeva do Gole Glave, dok su kao kritične deonice od lokalnih pravaca označeni put Beleg-Beloševac- Mrčić, Obilazni put, Suvoborska i ulica Vladike Nikolaja. Radisav Miletić, saobraćajni inženjer iz Odeljenja za inspekcijske poslove rekao je da izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja u Valjevu predstavlja osnovu za preduzimanje mera na unapredjenju bezbednosti saobraćaja.

U ovom izveštaju predložene su i konkretne mere. Među njima je da se utvrde kritične deonice koje je neophodno sanirati, da u slučaju saobraćajne nezgode sa poginulim licima Gradska direkcija u roku od mesec dana utvrdi da li je stanje puta gde se dogodila nesreća doprinelo takvom ishodu i da  se deo novca od naplaćenih kazni za prekršaje u saobraćaju usmeri na popravljanje saobraćajne infrastrukture. Predlog je i da Skupština grada donese strategiju o bezbednosti saobraćaja na putevima u valjevskom kraju, kao i da Gradsko veće dva puta godišnje lokalnom parlamentu  podnese izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na području Valjeva.

Jedan komentar na “Za 7 godina na putevima valjevskog kraja poginulo 70 ljudi

  1. Suvoborska ulica je strasna iz vise razloga. Osim sto je veoma prometna, ova ulica nije pristojno ni osvetljena, a kod skole u vecernjim satima vlada apsolutni mrak. Na raskrsnici i u blizini raskrsnice Suvoborske i Kolubarske, vec je poginulo nekoliko ljudi, a broj povredjenih znaju samo nadlezni. Jedan od glavnih problema je i taj, sto je ulica duga i relativno prava, pa je „savesni gradjani“ koriste kao pistu za poletanje! Povrsinska kanalizacija je takodje problem, pa sa svakom kisom pesaci moraju da „beze“ sa trotoara, ako ne zele da budu okupani od vozila koja prolaze. Misljenja sam da smo svi mi iz Suvoborske slozni, da je ovoj ulici neophodna detaljna rekonstrukcija (osvetljenje, obavezno prosirenje, tako da ima dve trake, uredjenje povrsinske kanalizacije i postavljanje ili kruznog toka, ili tzv. lezecih policajaca – i to na vise mesta), a sve u interesu gradjana ovog grada.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *