četvrtak, 25. jula 2024.

Za čišćenje vodotokova pet miliona dinara

Objavljeno: 11. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U narednih godinu posao redovnog održavanja vodotokova drugog reda i objekata na vodotocima, na teritoriji Valjeva, obavljaće  “Erozija“ iz Valjeva. Posao vredan blizu pet miliona dinara sa PDV – om, ovo valjevsko preduzeće dobilo je nakon javne nabavke, a novac za radove izdvojen je iz gradskog budžeta.

Do sada su na reci Gradac uklonjeni sprudovi koji su smanjivali proticajne profile u zoni metalnog mosta u Knez Mihailovoj ulici, kao i kod mosta kod krive vrbe. Očišćen je i potok Lipovac na potezu od ulice Rajkovačke do ušća u reku Kolubaru.

Okončani su radovi na čišćenju reke Krivošije u Popučkama, u dužini od 170 metara, na potezu od trgovinskog objekta Europrom do mosta. Pokošeno je i 1.000 metara neregulisanog dela rečnog korita Ljubostinje, od mosta u ulici vojvode Mišića do mosta u Dušanovoj.

Inače, ovo su najkritičnije tačke na Ljubostinji i Krivošiji, gde je proteklih godina često dolazilo do izlivanja reka i na kojima je maltene svake godine neophodno čišćenje vodotokova, kako bi oni bili spremni da prime eventualne veće količine padavina.

Pored već izvedenih radova u planu je čišćenje 150 metara rečnog korita Ljubostinje uzvodno i nizvodno od mosta u Dušanovoj ulici, kao i jednog dela korita reke Banje u Mrčiću.

Prema ugovoru, radovi na vodotokovima drugog reda, se izvode po potrebi, odnosno na mestima gde god je nepohodno izvesti hitne redove, kako bi se pročistila rečna korita.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *