utorak, 21. maja 2024.

Za izgradnju crpnih stanica i cevovoda u industrijskoj zoni 56 miliona dinara

Objavljeno: 12. januara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Patak online
Foto: Patak online

VALJEVO- Gradska uprava Valjeva je objavila javnu nabavku za posao izgradnje crpnih stanica i potisnog cevovoda u industrijskoj zoni. Kako je navedeno, procenjena vrednost ovih radova je 56 miliona dinara, a rok za dostavljanje ponuda je 31. januar.

U opisu i specifikaciji ove javne nabavke nije navedeno više detalja, osim da se radi o izgradnji crpnih stanica i potisnog cevovoda u Industrijskoj zoni, te da odluka o dodeli ugovora biti doneta u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje ponuda.

Pretpostavlja se da aktuelna vlast radi na daljem infrastrukturnom opremanju industrijske zone u Valjevu, u kojoj bi trebalo da budu otvorene dve nemačke fabrike.

Kamen temeljac za izgradnju fabrike Bizerba u Valjevu, zajedno sa predstavnicima te nemačke kompanije, je 8. marta prošle godine položio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je najavio da će posao u toj fabrici dobiti oko 400 ljudi.

Polaganje kamena temeljca, foto: Patak online

Vlasnik i izvršni direktor kompanije Bizerba Andreas Kraut je rekao da će fabrika biti izgrađena na površini od oko 11.000 kvadrata. On je najavio da će novi objekat biti opremljen po najsavremenijim standardima i da će biti završen u četvrtom kvartalu 2022. godine.

Iako smo ušli u 2023. godinu, još uvek nije poznato kada će ta nemačka kompanija otvoriti vrata za prve radnike, gde će, prema ranijim najavama, prosečna plata zaposlenih biti oko 1.100 eura.

Izgradnju fabrike u industrijskoj zoni najavila je i nemačka kompanija „Hansgrohe group“, koja planira da u novu fabriku uloži 85 miliona evra i da zaposli 1.000 radnika na neodređeno vreme. Kada će u Valjevu biti otvorena fabrika sanitarija, za sada nije poznato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *