nedelja, 26. maja 2024.

Za izgradnju seoskih vodovoda 32 miliona dinara

Objavljeno: 28. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica je započela radove na izgradnji vodovodne mreže u dužini od 14 kilometara u dva zaseoka u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu. Očekuje se da radovi budu gotovi za godinu dana kada će u ovim krajevima više od 300 meštana prvi put dobiti pijaću vodu na svojim česmama.

Opština Mionica izdvojila je 32 miliona dinara, a radove izvodi Javno komunalno preduzeće „Vodovod Mionica“.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je obišao radove i istakao značaj unapređenja uslova života kroz izgradnju vodovoda.

„U mioničkim selima intenzivno se radi na poboljšanju vodovodne infrastrukture. Višedecenijski problemi snabdevanja vodom u delu Gornjeg Mušića i Todorin Dolu biće uspešno rešeni. Uredno vodosnabdevanje nema alternativu i zato činimo sve da pronađemo nova izvorišta i proširimo mrežu. Moramo ulagati u razvoj ruralne infrastrukture i omogućiti ljudima na selu najbolje uslove. Prošle godine, u ova dva sela asfaltirano je više od dva kilometra puta, a sada gradimo i vodovod. Ponosan sam na zajednički rad opštine i njenih građana“,  rekao je Janković.

Boban Janković, obilazak radova

Janković je istakao i značaj projekta vodovodnog sistema Kotline-Rajković, kojim će biti rešeno vodosnabdevanje sedam sela u Mionici. Za rekonstukciju vodovoda Kotline – Rajković, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je opredelilo 16,2 miliona dinara, a opština učestvuje sa 3,5 miliona dinara.

„Radove na  rekonstrukciji vodovoda Kotline-Rajković u dužini od 3,6 km privodimo kraju. Realizacijom ovog projekta ukinuće se letnje restrikcije, a u selima Golubac,  Bukovac, Robaje, Krčmar, Mratišić, deo Osečenice i u Rajkoviću biće dugoročno rešen problem vodosnabdevanja. Zahvaljujem se Vladi, koja je prepoznala važnost ovog projekta i izdvojila sredstva. Intenzivno radimo na tome da svakom građaninu obezbedimo čistu pijaću vodu. Rešili smo i problem vodosnabdevanja u delu Šušeoke, a u Klašniću smo izgradili 1,8 kilometara vodovodne mreže. Primarna mreža izgrađena je prošlog leta, radove je finansirala opština, a izgradnju sekundarne mreže finansirali su građani Šušeoke i Klašnića. Zajedničim snagama uspeli smo da rešimo problem, a najbitnije od svega je da su meštani ovog dela opštine dobili vodu“, dodao je Janković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *