sreda, 24. aprila 2024.

Za nedelju dana skoro 1.700 saobraćajnih prekršaja

Objavljeno: 16. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Vozači u Valjevu, Mionici, Lajkovcu, Ubu, Ljigu i Osečini u roku od samo sedam dana napravili su 1.680 prekršaja, od čega je saobraćajna policija najviše prijava napisala za prekoračenje brzine kretanja. Prema podacima Policijske uprave Valjevo, tokom pojačane kontrole saobraćaja na celoj teritoriji Srbije u prvoj sedmici aprila, što se tiče Kolubarskog okruga najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Valjeva i to 449. U Ljigu prekršaje je napravilo 422 vozača, a na Ubu njih 322. Na području Osečine zabeleženo je 194 prekršaja, u Lajkovcu 155, a najmanje na teritoriji Mionice 138.

Za nedelju dana na putevi u okrugu dozvoljenu brzinu kretanja prekoračilo je 1.406 vozača, dok je 20 vozača iz saobraćaja isključeno jer su vozilom upravljali pod dejstvom alkohola. Otkrivena su i 102 vozača koji ne upotrebljavaju sigurnosni pojas, a napisane su i 44 kazne za korišćenje mobilnog telefona. Tokom pojačane kontrole saobraćaja otkriveno je i 106 drugih prekršaja među kojima je najviše za nepropisno parkiranje i zaustavljanje vozila.

Kako navode u saobraćajnoj policiji, najveći broj saobraćajnih prekršaja dogodio se u prepodnevnim i ranim popodnevnim časovima kada je i najveća frekvencija saobraćaja.

“Značajan broj prekršaja otkrije se i u dane vikenda u period od 23 do tri sata iza ponoći.  Ova akcija je pokazala da veliki broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise“, kažu u saobraćajnoj policiji, apelujući na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa, “jer na taj način čuvaju i sebe i ostale učesnike u saobraćaju“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *