četvrtak, 18. aprila 2024.

Za nelegalno odlaganje otpada izdvojeno 2,8 miliona dinara

Objavljeno: 16. marta 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mionica, foto: Opština Mionica
Mionica, foto: Opština Mionica

MIONICA- Ministarstvo zaštite životne sredine i opština Mionica izdvojili su 2,8 miliona dinara za nelegalno odlaganje otpada čime će biti očišćena najveća deponija u Mionici, na zaobilaznici kod mosta. Ministarka Irena Vujović  je potpisala ugovore sa predstavnicima lokalnih samoupravama širom Srbije, među kojima je i opština Mionica.

Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je više od 2,2 miliona dinara, a opština Mionica skoro 600.000 dinara.

„Uz pomoć odobrenih sredstava uspećemo da očistimo najveću deponiju u Mionici. Ministarstvo na čelu sa ministarkom Irenom Vujović posvećuje ozbiljnu pažnju na zaštiti životne sredine u našoj opštini. Prethodnih godina odobrena su nam sredstva za uklanjanje drugih divljih deponija, uspeli smo da uredimo pojas oko Ribnice i napravimo linijski park.  Odlična vest za sve građane Mionice je da je naša opština obuhvaćena projektom izgradnje regionalne deponije u Kaleniću, tako da ćemo i na taj način rešiti probleme upravljanja otpadom“, kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Potpisivanje ugovora, foto: Opština Mionica

On je dodao da se u Mionici mnogo uradilo na zaštiti životne sredine, počev od izgradnje toplane na biomasu u kojoj je uloženo 138 milona dinara pa do izgradnje 20 kilometara kanalizacione mreže i dva prečistača otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *