četvrtak, 25. jula 2024.

Za odeljenje onkologije 4,4 miliona dinara

Objavljeno: 17. decembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministarstvo zdravlja odobrilo je valjevskoj bolnici 4,4 miliona dinara za odeljenje onkologije. Tim novcem biće opremljen prostor za palijativno zbrinjavanje pacijenata, a ova pomoć je veoma važna jer se radi o najtežim pacijentima. Do marta iduće godine na prostoru sadašnjeg odeljenja onkologije biće sredjen prostor za palijativno zbrinjavanje, gde će biti 10 kreveta, a svaka soba imaće kupatilo, dok će odeljenje onkologije biti izmešteno na prvi sprat sadašnjeg Centra za rehabilitaciju. Direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić za “Patak” kaže da će radovi početi u januaru, a trebalo bi da budu završeni do kraja marta iduće godine.

Dr Grujčić kaže da će onkologija biti premeštena na prvi sprat sadašnjeg Centra za rehabilitaciju, a naredne godine na tu lokaciju bi trebalo da budu izmeštene dnevna onkološka bolnica i onkološka ambulanta.

Ovim novinama neće biti ugrožen rad Centra za rehabilitaciju, jer dr Grujičić tvrdi da imaju dovoljno prostora. “Centar će ostati u prizemlju i koristiće deo prostora na prvom spratu”, kaže direktor valjevske bolnice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *