ponedeljak, 20. maja 2024.

Za radare koji ne rade dali 6.000 evra

Objavljeno: 29. jula 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz gradske kase izdvojeno je oko 6.000 evra za dopler radare koji ne rade! Taj posao je bio u nadležnosti Gradske direkcije, koja je sprovela postupak javne nabavke i postavljanje dopler rada na ulazima u Valjevo dodelila valjevskoj firmi Antikor. Prvi dopler radar je postavljen 23. juna na ulazu u Valjevo iz pravca Beograda, a ostali su postavljeni u Užičkoj ulici i kod Parka Pećina, iz prvca Loznice. Dopler radari, koji upozorava vozače na njihovu brzinu i kod prekoračenja blinka, što je znak da smanje brzinu, od postavljanja više nisu radili nego što su bili u funkciji.

Očigledan primer za to je dopler radar postavljen na ulazu u Valjevo iz pravca Beograd  koji već danima ne radi.  Pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifinović za Patak kaže da je problem u “programu”, ali ne odgovara na pitanje zbog čega se novi, tek postavljeni radi, tako često kvare. “Za to se obratite mom direktoru”, rekao je Trifinović. Inače, jedan saobraćajni znak sa dopler radarom košta 235.000 dinara!

Iako je pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović najavio da će krajem juna biti postavljene prve kamere koje registruju saobraćajne prekršaje, ni to se, još uvek nije dogodilo, a odgovor na pitanje kada će biti postavljene te kamere na raskrsnici Karadjordjeve i Sinđelićeve ulice nismo dobili. Gradska direkcija je posao postavljanja četiri kamere na toj rakrsnici poverila beogradskog firmi “ Vlatakom”. Postavljanje kamera košta čak 4,7 miliona dinara!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *