ponedeljak, 20. maja 2024.

Za razvoj usluga socijalne zaštite milion i po dinara

Objavljeno: 27. aprila 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Potpisivanje ugovora, foto: Opština Mionica
Potpisivanje ugovora, foto: Opština Mionica

MIONICA- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisali su ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti vredan 1,5 miliona dinara. Opština Mionica iskoristiće odobrena sredstva za razvoj usluga socijalne zaštite i povećanje socijalne sigurnosti.

„Novac se namenski transferiše jedinicama lokalne samouprave za potrebe određenih usluga socijalne zaštite kao što su gerontodomaćice i gerontodomaćini, usluge ličnih pratilaca i perosonalnih asistenta. To su samo neke od usluga, a nije za svaku jedinicu u pitanju ista usluga, već je pitanje gde i koja usluga licencirana i ko koju uslugu može da organizuje, odnosno njeno pružanje da organizuje korisnicima, građanima koji žive na teritoriji tih gradova i opština“, rekao je Selaković.

On je dodao da je uveren da će ovaj iznos poboljšati funkcionisanje sistema socijalne zaštite na lokalnom nivou, što ostaje jedan od ključnih prioriteta, jer se na takav način zadovoljavaju potrebe najšireg broja građana.

Foto: Opština Mionica

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je ove godine za finansiranje usluga socijalne zaštite iz nadležnosti jedinica lokalnih samouprava izdvojilo 600 miliona dinara.

„Mi smo u prethodnom periodu zajedno sa Ministarstvom i Vladom Republike Srbije realizovali niz projekata kada su u pitanju one ranjive grupa kojima je pomoć najpotrebnija što se pokazalo kao dobro i zahvaljujući ovom ministarstvu svake godine i svakog meseca se ta usluga povećava i kvalitet same usluge vide i naši građani. Država Srbija ovim potvrđuje da stoji iza svojih građana i da mogu da računaju na njenu pomoć“, rekao je Janković.

U Mionici je u toku realizacija projekta „Pomoć u kući“ u okviru kog gerontodomaćice pružaju pomoć starim i nemoćnim licima n čitavoj teritoriji mioničke opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *