utorak, 28. maja 2024.

Za rekonstrukciju mesnih kancelarija 15,5 miliona dinara

Objavljeno: 17. decembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U rekonstrukciju 12 objekata mesnih kancelarija na teritoriji Valjeva biće uloženo 15,5 miliona dinara. Radove na 10 seoskih i dve gradske mesne kancelarije, sa 9,6 miliona dinara sufinansira je Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, dok je preostali deo sredstava obezbedio grad Valjevo.

Ministarstvo je tokom prošle godine raspisalo konkurs za sufinasiranje projekata u okviru mera populacione politike koje se odnose na revitalizaciju mesnih kancelarija, na kojem su Valjevu odobrena sredstva, dok su radovi nakon izbora izvođača otpočeli tokom ove godine.

Rekonstrukcijom je predviđena zamena krovne konstrukcije, podova, stolarije, molersko – fasaderski radovi, a do sada su radovi završeni na objektima u mesnim zajednicama Valjevska Loznica, Gola Glava, Donja Grabovica, Divci, Donje Leskovice, Donji Lukavac, Stave i u gradskoj mesnoj zajednici Nada Purić, koje su Savetima mesnih zajednica predate na korišćenje.

Pri kraju je renoviranje prostorija u Klanici i Brankovini, radovi se izvode u Novom Naselju a očekuje se da počnu i u Žabarima.

“Osnovni kriterijum u odabiru objekata za rekonstrukciju je bio da su oni u vlasništvu grada Valjeva, jer je jako mali broj objekata uknjižen na čemu grad u narednom periodu mora aktivno raditi. Pored toga gledalo se i u kojem od njih radi referent odnosno matičar. Na teritoriji Valjeva ima oko 40 objekata mesnih zajednica, u pojedinim selima oni su jako stari  i u njih nije ulagano preko 40-50 godina, osim možda zamene sijalica. Deo tih objekata ima zidove, krov, stolariju, petnaestak je urušeno, a dosta sela je i bez objekata, kao što je mesna zajedica Rađevo selo“, kaže Aleksandar Matić, koordinator na projektu.

On je istakao da je rekonstrukcija objekata mesnih zajednica veoma važna i izrazio očekivanja da će nadležno ministarstvo i naredne godine nastaviti da izdvaja sredstva za ove namene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *