utorak, 28. maja 2024.

Za školstvo 370 miliona dinara

Objavljeno: 29. marta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica uložiće ove godine preko 123 miliona dinara iz budžeta u razvoj obrazovanja. Program finansijskih aktivnosti u ovoj godini za predškolsko obrazovanje, osnovne i srednje škole, usvojilo je Opštinsko veće na predlog predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića. Pored toga, kroz projektno finansiranje na konkursima Vlade Srbije i nadležnih ministarstava očekuje se preko 260 miliona dinara.

Za funkcionisanje vrtića opredeljeno je skoro 70 miliona dinara. Za osnovne i srednje škole planirano je blizu 57 miliona dinara, 250 miliona dinara je predviđeno za rekonstrukciju škole i izgradnju sportske hale u Gornjoj Toplici.

O investicijama u obrazovanje govorio je Boban Janković predsednik opštine Mionica, koji je sa saradnicima obišao prvake u renoviranim školama u Mionici i Rajkoviću.

„Predati projekti su odlično ocenjeni u Beogradu i kad dođe do njihove realizacije predstavaljaće jednu od najvećih investicija u oblasti obrazovanja u Mionici u poslednjih 30 godina. Školstvo u Mionici će biti jedna zaokružena celina u kojoj su sve osmogodišnje osnovne škole renovirane i modernizovane. Unapređenjem uslova za obrazovanje naše dece ulažemo u budućnost našeg mesta, naše države. Sa planiranom sportskom halom u Gornjoj Toplici obogatićemo život u Banji Vrujci novim sadržajima. Imaćemo najbolje uslove da deca kod nas pohađaju škole sporta i idu u sportske kampove“, rekao je Janković.

Ove godine je planirana i rekonstrukcija i škole u Donjoj Toplici,  za koje se od Ministarstva prosvete očekuje skoro 12 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *