utorak, 28. maja 2024.

Za školu u Rajkoviću obezbeđeno 1,7 miliona dinara od Ministarstva pravde

Objavljeno: 15. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Osnovnoj školi „Vojvoda Živojin Mišić“ Rajković je od Ministarstva pravde u okviru javnog konkursa za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja opredeljeno 1,7 miliona dinara za realizaciju projekta „Hrabrim koracima u inovacije uz digitalne prezentacije“.

Ugovor o realizaciji projekta je potpisan u Beogradu, a ova sredstva biće namenjena za nabavku 16 projektora, 16 projekcionih platana i 16 zidnih nosača projektora.

“Uz računare koje je škola dobila prošle godine, ova sredstva će pomoći da naša deca koja pohađaju matičnu školu u Rajkoviću i izdvojena odeljenja ni malo ne zaostaju u pogledu kvaliteta obrazovanja za decom iz gradskih sredina”, ističe predsednik opštine Mionica Boban Janković i podvlači da su škole drugi dom naše dece i da zato lokalna samouprava predano radi da im obezbedi najbolje moguće uslove za rad.

Pored sredstava koje je odobrilo Ministarstvo pravde, Osnovna škola „Vojvoda Živojin Mišić“ je u drugoj polovini prošle godine od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobila 16 lap-top računara. Odobrenjem sredstava za realizaciju projekta „Hrabrim koracima u inovacije uz digitalne prezentacije“ biće zaokružujeno opremanje učionica računarskom opremom, koja će omogućiti kvalitetnije odvijanje nastave, njeno osavremenjavanje, a samim tim i efikasnije prenošenje znanja učenicima.

Takođe, provera znanja će dobiti interesantniji oblik, uz pomoć sve popularnijih onlajn kvizova i asocijacija. Cilj je da se nastava učini interaktivnom, zanimljivijom i da u što većoj meri bude prilagođena potrebama savremene nastave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *