subota, 20. aprila 2024.

Za sportske klubove 83 miliona dinara

Objavljeno: 11. februara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz gradske kase ove godine je izdvojeno 83 miliona dinara za sportske klubove i udruženja u Valjevu. Skoro polovinu tog novca dobiće tri valjevska kluba i dva saveza.

Na prvom mestu je KK “Metalac” koji je dobio 14 miliona dinara. Vaterpolo klubu „Valis“ je pripalo devet miliona dinara, a fudbalskom klubu “Budućnost-Krušik” 7,5 miliona dinara. Sa 5,9 miliona dinara biće finansiran rad Fudbalski savez Valjeva dok je za Sportski savez izdvojeno 4,3 miliona dinara.

Fudbalskom klubu „Radnički“ je odobreno četiri miliona dinara, isto kao i Ženskom odbojkaškom klubu „Srbijanka“, dok je Savezu za školski sport opredeljeno tri miliona dinara.

Za muški rukometni klub ORK Metalac namenjeno je 2,7 miliona dinara a po 2,5 miliona dinara dobiće Vaterpolo klub „Valis“ i muški Odbojkaški klub “VA 014”.

Rukometašice “Metalca” u ovoj raspodeli su dobije 2,4 miliona dinara, Streljački klub „Valjevo“ 2,2 miliona dinara, KK „Student“ dva miliona dinara, a za mali fudbal je izdvojeno 1,2 miliona dinara.

Preostali klubovi dobili su manje iznose u visini od 100.000 do 850.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *