petak, 14. juna 2024.

Za sređivanje Doma Vojske potrebno skoro milion evra

Objavljeno: 11. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za završetak građevinskih radova na unutrašnjosti nekadašnjeg Doma Vojske potrebno je oko 100 miliona dinara. Kao mogući korisnik tog prostora pominje se gradska biblioteka i zbog toga će lokalna vlast u Valjevu tražiti pomoć od Ministarstva kulture za završetak ovog objekta, gde bi trebalo da bude smeštena biblioteka. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač za „Patak“ kaže da će narednih dana biti upućen dopis Ministarstvu kulture, jer se juče njihovi predstavnici nisu pojavili na zakazanom sastanku sa čelnicima Valjeva, gradske biblioteke i Narodne biblioteke Srbije.

Kovač kaže da su od Narodne biblioteke dobili obećanje da će pružiti svu stručnu pomoć, a spremni su da određeni fond knjiga ustupe Valjevu. Međutim, najvažnije je to da li je Ministarstvo kulture spremno da ovaj projekat pomogne sa nešto manje od milion evra, koliko je neophodno za završetak nekadašnjeg Doma Vojske. Kovač se nada da će vrlo brzo dobiti odgovor od predstavnika Ministarstva kulture.

Lokalna vlast je krajem prošle godine odustala oda prodaje Doma Vojske, jer se niko nije javio na dva oglasa za prodaju ovog zdanja po ceni od 905.000 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *