nedelja, 16. juna 2024.

Za „Tešnjarske“ Zorica Brunclik, Piloti i Neda Ukraden

Objavljeno: 8. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Jubilarne 30. Tešnjarske večeri održaće se od 5. do 13. avgusta. Kako nezvanično saznaje portal Patak online, na ovogodišnjem valjevskom letnjem festivalu od „zvučnijih imena“ nastupiće Piloti, Zorica Brunclik i Neda Ukraden. Prethodnih godina Tešnjarske večeri su počinjale polovinom avgusta, a novo gradsko rukovodstvo je odlučilo da ove godine letnji festival bude održan u prvim danima avgusta. Iako su jubilarne, Tešnjarske večeri ove godine biće skromnije, jer je tako odlučilo novo rukovodstvo, a u budžetu za letnji festival biće do 800.000 dinara manje nego lane. Prošle godine Tešnjarske večeri su koštale 4,3 miliona dinara, a koncerte su održali Vang Gog, Saša Matić, Tropiko bend i Milan Stanković.

Crvena jabuka u Mionici

Za razliku od Valjeva, koje se odlučilo na skromniji program tokom Tešnjarskih večeri, u Mionici se za „Mišićeve dane“ priprema program, na kojem bi ovoj varošici mogli da pozavide i mnogi gradovi. Manifestacija „Mišićevi dani“, posvećena jednom od najvećih vojskovođa vojvodi Živojinu Mišiću, biće održana od 15. do 22. jula u Mionici. Ova tradicionalna manifestacija se održava po 20. put, a prvog dana u programu će učestvovati oko 100 pripadnika Vojske Srbije, a među njima je i umetnički ansambl Ministarstva odbrane  ,, Stanislav Binički “.

Tokom osmodnevne manifestacije predviđeni su brojni programa na više lokacija, a najmasovniji događaji se održavaju kod spomenika srpskom vojskovođi u centru Mionice. Za 17. jul je najavljen koncert Saše Matića, dva dana kasnije nastupiće Dejan Petrović Big bend, dok će 21. jula koncert održati grupa „Crvena jabuka“. Jubilarni „Mišićevi dani“ biće zatvoreni 22. jula tradicionalnim dečjim maskenbalom, a u muzičkom delu će učestvovati talentovani jedanaestogodišnji gitarista Andrej Živković iz Beograda.

Viva Vox u Lajkovcu

Na „Danima Lajkovca“ 28. jula nastupaju Braća Teofilovići sa svojim nesvakidašnjim duetskim pevanjem, 29. jula ispred Gradske kuće nastupa spektakularni hor Viva Vox, dok će na istom mestu 30. jula svirati Tropiko bend, vrlo popularan među mlađom publikom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *