subota, 20. aprila 2024.

Za vikend 13. Festival “duvan” čvaraka

Objavljeno: 3. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Valjevski festival “duvan” čvaraka po 13. put održava se u narednu subotu i nedelju uz, kako se očekuje, rekordan broj učesnika “Čvarkijade”, koja se nalazi među stalnim gradskim manifestacijama, kao i uz veliki broj posetilaca.

Po najavi idejnog tvorca festival Slavena Batočanina, više od 70 učesnika će se takmičiti za titulu najboljeg u spravljanju “šoder” i “duvan” čvaraka.

“Šoder čvarak je čvarak kao i slavonski, bački i kikindski a mi smo naš nazvali valjevski šoder čvarak. Tokom festivala očekuje nas velika kontrola će biti od strane inspekcija, od veterinarske, komunalne i sanitarne, tako da svi moraju imati ulaz robe koju su doneli, dokaz sa sanitarnog pregleda ili deklaraciju. Cena šoder čvaraka će biti od 800 do 900 dinara, a cena duvan čvaraka 1.000 do 1.200 dinara“, kazao je Batočanin, očekujući da ovogodišnja “Čvarkijada” okupi i više od 50.000 posetilaca, koliko ih je bilo lane.

Što se tiče pratećeg kulturno-umetničkog programa, centralni deo je koncert Dragana Kojića Kebe, uz nastupe trubača i folklore. U prodajnoj izložbi tokom “Čvarkijade”, kako je najavljeno, biće više od 150 izlagača.

Za organizaciju ovogodišnjeg festival “duvan” čvaraka iz gradskjog budžeta je izdvojeno 2,4 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *