subota, 20. jula 2024.

Za zamenu stolarije, kotlova i termoizolaciju 20 miliona dinara

Objavljeno: 28. juna 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Građanima Valjeva na raspolaganju će biti 20 miliona dinara za zamenu dotrajale stolarije, zamenu kotlova i termoizolaciju svojih kuća. Valjevo se našlo na spisku 67 lokalnih samouprava koje će dobiti novac od države za povećanje energetske efikasnosti.

Valjevu je opredeljeno 10 miliona dinara, a isto toliko novca biće obezbeđeno iz gradskog budžeta. Plan je da građani finansiraju polovinu troškova, a preostali iznos Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalna samouprava.

„Građani će biti na vreme obavešteni kada će početi prijavljivanje za ova sredstva i ko ima pravo da konkuriše. Tek predstoji raspisivanje dva javna poziva za izbor firmi koje će sprovoditi radove i za građane i uslove za konkurisanje za subvencije. Zato nema potrebe da građani dolaze u Gradsku upravu i da se raspituju za ove subvencije, jer one još nisu počele da se dodeljuju građanima“, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Valjeva.

Na konkurs Ministarstva rudarstva i energetike se prijavilo 88 lokalnih samouprava, a izabrane su one koje su imale kompletnu dokumentaciju i koje su bile spremne da odvoje značajna sopstvena sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *