ponedeljak, 22. jula 2024.

Zabranjene posete na dečjem i infektivnom odeljenju

Objavljeno: 19. februara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-Posete na pedijatriji i infektivnom odeljenju valjevske bolnice su zabranjene. Kako je saopšteno, ovu odluku je doneo direktor valjevske bolnice dr Zoran Đurić „zbog trenutne epidemiološke situacije koju prati Zavod za javno zdravlje Valjevo“. Đurić je naložio da se privremeno zabrane posete pacijentima hospitalizovanim u Službi za infektivne bolesti i Službi za pedijatriju Opšte bolnice Valjevo. Od dodatnih mera naloženo je i da se broj majki pratilja u Službi pedijatrije svede na najmanji neophodan nivo.

„Dok traje trenutna epidemiološka situacija biće na snazi i ranije donete mere koje podrazumevaju ograničenja poseta pacijentima na svim odeljenjima, a one još podrazumevaju: trajanje posete maksimalno do 30 minuta, prisustvo ukupno, za vreme posete, 1-2 posetioca po bolesniku, zabrana posete bolesnicima od strane dece do 15 godina starosti”, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Iz bolnice apeluju na sve građane da sa simptomima sličnim gripu ne dolaze u posete pacijentima koji su hospitalizovani u Opštoj bolnici Valjevo. Za vreme trajanja ograničenja poseta bolesnicima pojačane su sanitarno-higijenske mere, kao i nadzor nad posetiocima od strane medicinskog i tehničkog osoblja ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *