nedelja, 21. aprila 2024.

Zaključci Štaba za vanredne situacije

Objavljeno: 22. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Štab za vanredne situacije grada Valjeva je doneo zaključke da zelene pijace u gradu, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, rad nastavljaju u terminu od 7 do 13 časova. Štab je, uz taj zaključak, naložio da prodavci i kupci se pridržavaju svih preporuka distance i sredstava za ličnu zaštitu.

Prenosimo i ostale zaključke sa sednice Štaba za vanredne situacije:

  1. Maloprodajni objekti će raditi u skladu sa dopisom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i preporukom Privredne komore Srbije.
  2. 3. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da, u skladu sa Zaključkom br. 112-489/1/20-04/1 od 08.04.2020. godine i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva:

– za potrebe Opšte bolnice Valjevo zauređenje i opremanjeprostorazaradnaodeljenju kardiologije – iznos od 129.600,00 dinara.

  1. 4. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, izvrši plaćanje računa za nabavku:

– gela za suvo pranje ruku – 2500 kom. i

– dezinfekcionih tunela za pešake (broj će se odrediti naknadno),

odmah po ispostavljenim fakturama.

  1. 5. PREPORUČUJE SE Domu zdravlja Valjevo da preko Službe polivalentne patronaže ostvari kontakt sa pacijentima sa hemodijalize i hemoterapije radi praćenja njihovog zdravstvenog stanja.
  2. NALAŽE SE Zdravstvenoj inspekciji da se u rešenja koja se izdaju pacijentima koji su pozitivni na Kovid 19, pored ostalih podataka, unosi i datum poslednjeg kontakta.
  3. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da organizuje rad redara koji će pružati pomoć policiji u kontroli sprovođenje mere – kretanje lica starijih od 65 godina u vreme policijskog časa. Za tu svrhu potrebno je obezbediti potvrde za kretanje po dva volontera u svakoj gradskoj mesnoj zajednici.
  4. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da u narednom periodu sprovede redovnoodržavanjevodotokovadrugogreda i objekataizgrađenihnavodotocima, čišćenjem i uređivanjem najugroženijih delova korita.

Kabinet gradonačelnika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *