ponedeljak, 22. jula 2024.

Zaposleni u gradskoj kući koriste 56 stanova u vlasništvu Grada

Objavljeno: 20. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U dve Gradske uprave gradske stanove je po veoma povoljnim uslovima dobilo 56 zaposlenih, što je jedna petina od ukupnog broja ljudi koji rade u gradskoj kući. Načelnica Gradske uprave Jelica Stojanović rekla je za „Patak“ da 56 stanova u vlasništvu Grada koriste zaposleni i ti stanovi su u fazi otkupa. „ Po starom zakonu bilo je moguće otkupiti stan, tako da su sada ti stanovi u fazi otkupa, a njihovi korisnici ne plaćaju zakup, nego otkup stana. Po novom zakonu, mogućenost otkupa je ukinuta“, objašnjava Jelica Stojanović.

Valjevska javnost se ponovo uzburkala nakon najave da će se pred odbornicima lokalnog parlamenta na narednoj sednici naći odluka o rešavanju stambenog pitanja za gradske funkcionere i zaposlene u dve Gradske uprave. Ovom odlukom je predviđeno davanje stanova u zakup na određeno vreme i davanje na korišćenje stanova za službene potrebe izabranim i postavljenim licima, kao i zaposlenima u dve Gradske uprave.

Prema rečima Jelice Stojanović trenutno nema zainteresovanih izabranih ili postavljenih lica za korišćenje službenog stana, jer su, kako kaže, svi stambeno obezbeđeni.

Oni koji zakupe stan na određeno vreme moraće da plaćaju kiriju, a visinu će odrediti Skupština grada, dok će oni koji se usele u službeni stan, morati da plaćaju struju, vodu i ostale komunalije, ali ne i zakup stana. Ovom odlukom su definisati uslovi o tome ko može da dobije stan koji je u vlasništvu Grada, ali nije poznato koliko će funkcionera i zaposlenih u dve Gradske uprave na ovaj način biti stambeno zbrinuti.

Jedan komentar na “Zaposleni u gradskoj kući koriste 56 stanova u vlasništvu Grada

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *