ponedeljak, 24. juna 2024.

Zaposleni zaboravili da zaključaju preduzeće

Objavljeno: 9. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zaposleni u Gradskoj direkciji su pokazali vrhunski nemar i zaboravili da zaključaju vrata na službenim prostorijama, gde se nalazi vredna komjuterska oprema i kompletna dokumentacija. Još uvek se utvrđuje ko je kriv za ovaj nesvakidašnji propust u preduzeću čiji je osnivač lokalna samouprava.

Sedište Direkcije za izgradnju Valjeva na Jadru tokom prošle noći bilo je nekoliko sati otključano. Kapija je bila širom otvorena, kao i prostorije na zgradi koju koristi Direkcija, jer zaposleni kada su napustili svoja radna mesta nisu zaključali službene prostorije. Takvu situaciju je otkrio dierktor te Direkcije Dragan Jeremić. “ Krenuo sam u večernji obilazak i slučajno video otvorenu kapiju, a nakon toga , kada sam ušao u dvorište, sačekao me novi šok, jer su vrata na zgradi Direkcije bila širom otvorena. Neko mora da dobije otkaz zato što je to bilo otključano makar to bio i ja. Međutim, zakoni su takvi da ako neko sad dobije otkaz taj se za dve godine vrati ponovo i naplati sve što nije radio u medjuvremenu, taj zakon je nakaradan. Neradnici su zaštićeni kao beli medvedi”,  kaže Jeremić.

Još uvek nije utvrđeno koje ostavio otključane prostorije, a svi zaposleni su dali izjave, kako bi se krivac pronašao. Direktor kaže da je ovakvo ponašanje zaposlenih nedopustivo! “ Neko mora da dobije otkaz zato što je to bilo otključano makar to bio i ja. Međutim, zakoni su takvi da ako neko sad dobije otkaz taj se za dve godine vrati ponovo i naplati sve što nije radio u medjuvremenu, jer je zakon nakaradan i neradnici su zaštićeni kao beli – objašnjava Jeremić.

Zaposleni u ovom gradskom preduzeću su, inače, među bolje plaćenijim radnicima. U tom preduzeću ima 39 zaposlenih, a prosečna plata je čak 51.800 dinara, daleko iznad prosečne plate u Valjevu.

Jedan komentar na “Zaposleni zaboravili da zaključaju preduzeće

  1. O čemu Poćuta priča, pa on bi trebao da bude pod ključem.Grad u haosu rupe na ulicama, prljav,uništene klupe, seku stabla i preprodaju po Ivanjici, on o zaključavanju kancelarija.Dosta skretanja tema sa problema.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *