nedelja, 16. juna 2024.

Zapošljavanje bivših direktora

Objavljeno: 12. juna 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Praksa zapošljavanja bivših direktora mogla bi da bude nastavljena i u Centru za kulturu. Ukoliko Apelacioni sud potvrdi prvostepenu presudu Osnovnog suda, bivša direktorka Sladjana Marković, kadar SNS, vratiće se u Centar za kulturu i dobiće sve zaostale plate. Ona je nakon smene na sednici Skupštine grada 28. februara tužila Centar za kulturu zbog otkaza. Aktuelni direktor Miloš Smiljanić kaže za Patak da će se oni žaliti Apelacionom sudu i navodi da u momentu kada je Sladjani Marković prestao radni odnos nije imala rešenje o zaposlenju na neodređeno vreme, tako da samim tim, nije bilo osnova da se rasporedi na drugo radno mesto. Smiljanić kaže da će, u svakom slučaju, ispoštovati svaku sudsku odluku.

Centar za kulturu je samo jedno od mesta za zbrinjavanje bivših direktora. Najdrastičniji je slučaj u “Poletu” gde je nakon isteka mandata posao na neodređeno vreme dobilo čak pet direktora. Iako je ta činjenica naišla na negodovanje mnogih građana, a o tome su javno, doduše, vrlo retko, govorili i pojedini gradski funkcioneri, situacija se nije promenila.

2 komentara na “Zapošljavanje bivših direktora

 1. Zašto novinari ne pitaju, a mogao bi i direktor ako sme, ko je omogućio S.M. da ima takav ugovor na osnovu kog je dobila sudsku presudu? Ona koristi svoje zakonsko pravo, a tu nema mnogo priče.
  Ima li neko u gradu i na kojim spratovima sede ti koji brinu o tome ko prima platu, ko se zapošljava i kakvi su ugovori ili je sve predmet nagodbe?
  Kojim činjenicama S. M. mlati po TV i konferencijama? Da je smenjena politički? Da će poreski obveznici morati da plate njene zaostale zarade?
  Da, sve dok narod ne uzme motke i reši problem birokratije, falsifikatora, lažova i neznalica.

  0

  0
 2. Direkrore,direktore.
  Pitaj advokata sta se radi ako je ugovor stetan po ustanovu,sta kaze zakon neka odredba 2 godine…
  Ko je potpisao,kako je dosla pomenuta,da li je ispunjavala uslove. Ima toga u zakonu,ako hoces vrati tocak unazad.

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *