četvrtak, 13. juna 2024.

Zatvorena pumpa na Divčibarama

Objavljeno: 13. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Posle dva meseca rada benzinska pumpa na Divčibarama je zatvorena. Ovaj turistički centar je šest godina bio bez benzinske stanice, a pumpa je ponovo otvorena pre dva meseca, međutim, katanac na bravu je stavljen zbog nameta JP „Putevi Srbije“, koje traži godišnju isplatu naknade za upotrebu državnog puta u visini od 260.000 dinara. Teodosije Krstić, vlasnik preduzeća „Ingrapomni“, u čijem vlasništvu je pumpa na Divčibarama, kaže da je dnevni promet na pumpi bio samo 39.000 dinara, te da su zbog nameta „Puteva Srbije“, bili prinuđeni da stave katanac na benzinsku pumpu.

Krajem januara JP „Putevi Srbije“ zatražilo je od GP „Ingrap-omni” da plati mesečnu naknadu što je, kako je navedeno, u skladu sa Zakonom o javnim putevima kojim je propisano da se za korišćenje komercijalnih objekatra kojima je omogućen pristup sa javnog puta plaća naknada. U odgovoru na dopis „Puteva Srbije“, iz preduzeća „Ingrap-omni“, navode da je „benzinska stanica na Divčibarama jedina u krugu od 30 kilometara, da je kupljena i puštena u rad na insistiranje čelnih ljudi i gradonačelnika Valjeva, a sve sa namerom da se ovim objektom u značajnoj meri podigne kvalitet usluga i doprinese razvoju turizma na Divčibarama“.

Na dopis JP „Putevi Srbije“, reagovala je i lokalna samouprava, koja je uputila predlog za oslobađenje plaćanja naknade za korišćenje državnog puta. U dopisu se navodi  da je grad inicirao i tražio od preduzeća ‘Ingrap-omni’ da osposobi benzinsku stanicu na Divčibarama, imajući u vidu značaj postojanja pumpe za razvoj turizma

Iz „Puteva Srbije“ stigao je odgovor da su Zakon i odluke jasni, da nisu predviđeni izuzetci, tako da nisu u mogućnosti da u ovom slučaju izađu u susret i „Ingrap-omni“ oslobodi  plaćanja naknade. Vlasnik preduzeća „Ingrap-omni“ Teodosije Krstić kaže da niko ne beži od zakonske obaveze, ali sada nisu u mogućnosti da plaćaju naknadu, zbog toga što dnevni promet benzinske pumpe na Divčibarama ne pokriva ni trenutne troškove, tako da bi zbog plaćanje naknade bili u još većem gubitku.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *