subota, 20. jula 2024.

Zatvoreni bazen besplatan za đake i studente

Objavljeno: 4. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zatvoreni bazen u Petnici tokom zimskog raspusta besplatno će moći da koriste svi osnovci, srednjoškolci i studenti iz Valjeva. Deca, đaci i studentni neće plaćatu ulaz u periodu do 17. februara. Tu odluku je doneo Upravni odbor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“, koja gazduje petničkim bazenima.„ Cilj nam je da na ovaj način podstaknemo decu, đake i studente da se bave nekom fizičkom aktivnošću“, kaže direktor „Valisa“ Aleksandar Mijailović.

Za besplatan ulaz biće potrebna đačka knjižica ili indeks. Oni će bazen moći da koriste od ponedeljka do petka u periodu od 15 do 18 časova, a vikendom od 12 do 18 časova.

Za građane cena ulaznice za zatvoreni bazen je umesto dosadašnjih 250 dinara snižena na 150 dinara. I pored toga što cena za bazen u Petnici nije visoka, broj kupača je zanemarljiv, zbog čega je “Valis” doneo odluku da dodatno snizi cenu za ulaz na zatvoreni bazen.

Od decembra balon u Petnici se greje na prirodni komprimovani gas (CNG), koji je 40 odsto jeftiniji od propana, koji se koristio do tada. U „Valisu” kažu da će sredstva koja su ranije korišćena za nabavku energenta, biti dovoljna da pokriju prelazak na novi gas i njegovu nabavku u toku ove sezone.

“Komprimovani prirodni gas, osim što je jeftiniji, dosta je i bezbedniji. Za njegovo korišćenje lakše se dobijaju protivpožarne dozvole i nema potrebe za osiguranjem bezbednog skladištewa. Zadržali smo osnovnu opremu, a umesto da gas čuvamo u velikim cisternama, dovozimo ga, ali češće, u baterijama od 12 boca”, kažu u “Valisu”.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *