ponedeljak, 24. juna 2024.

Završen novi plato ispred Gradske kuće Lajkovac

Objavljeno: 26. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC – Završena je izgradnja platoa ispred glavnog ulaza u zgradu opštine Lajkovac. U pitanju je savremeno, urbano rešenje mini trga sa tri fontane, klupama, zelenilom i svetiljkama.

Predsednik Andrija Živković saradnicima, istakao je da je ovo rezultat planskog ulepšavanja užeg centra Lajkovca, koji je opštinsko rukovodstvo zacrtalo pre tri godine.

“Pre dve godine završili smo rekonstrukciju trotoara, mobilijara i rasvete u ulici vojvode Mišića, glavnoj lajkovačkoj ulici, pretvorivši taj deo u lepo šetalište. Zatim smo krenuli u rekonstrukciju dotrajalih ploča u pešačkoj zoni, a danas smo završili uređenje partera ispred zgrade Opštine. Preostalo je da u toku leta uradimo park na mestu nekadašnje Zelene pijace, čime ćemo zaokružiti našu priču oko centralnog jezgra Lajkovca. Već završetkom ovih radova centar Lajkovca je dobio novu sliku, a siguran sam da će sugrađani i posetioci imati utisak da Lajkovac sve više liči na jednu urbanu celinu”, rekao je Živković.

Vrednost investicije bila je 15 miliona dinara sa PDV-om. Lajkovcu, kako je najavljeno, predstoji izgradnja i novog parka koji će sadržati i sprave za igranje dece. U narednom periodu planirana je i zamena mobilijara i drvoreda u pešačkoj zoni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *