utorak, 5. marta 2024.

Završen vodovod za pet mioničkih sela

Objavljeno: 16. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Završena je izgradnja vodovodne mreže za pet mioničkih sela čije je snabdevanje planirano sa regionalnog vodozahvata Stubo-Rovni. Cevovod u dužini od 13,3 kilometara i rezervoari “Bela Stena“ u Šušeoci, “Vis“ u Đurđevcu i “Jakšinac“ u Sankoviću, kao i crpne stanice “Šušeoka“ i “Đurđevac“ snabdevaće vodom sela Šušeoka, Đurđevac, Sanković, Klašnić i deo Radobića. Vrednost ovih radova je 80,4 miliona dinara, a vodu bi trebalo da dobije oko 1.200 žitelja pet mioničkih sela.

 

Boban Janković (levo)

“Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima uspeli smo da realizujemo projekat koji je od velikog značaja za Mionicu. Priključenjem ove vodovodne mreže na izvod u Lukavcu, naša opština će dobiti vodu sa akumilacije ‘Stubo-Rovni’, čime će se rešiti dugogodišnji problem vodosnabdevanja za oko 1.200 stanovnika ovih pet sela”, kaže predsednik mioničke opštine Mionica Boban Janković.

Prema Jankovićevim rečima, opština Mionica ima mogućnost snabdevanja vodom sa akumulacije ‘Stubo-Rovni’ sa još jedne lokacije, izvoda Svetlak u Tabanoviću, sa koga je planirano vodosnabdevanje sela: Tabanović, Virovac, Nanomir, Donji i Gornji Mušić, Maljević, Vrtiglav i sela Mionica, čime će se postići stabilno vodosnabdevanje čitave opštine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *