ponedeljak, 24. juna 2024.

Završena trim staza u parku Pećina

Objavljeno: 27. avgusta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Park Pećina jedan je od simbola grada Valjeva i kako je saopšteno iz Gradske uprave zbog toga se radi se na njegovom dodatnom ulepšavanju i vraćanju starog sjaja, pa je sada završena trim staza, koja je na raspolaganju građanima. Trim staza u parku Pećina finansirana je iz budžeta grada, a vrednost radova iznosi oko 7,4 miliona dinara.

„Veoma smo zadovoljni što smo u prilici da vam pokažemo završenu trim stazu i da obavestimo građane Valjeva i sve zainteresovane da mogu od sada da je koriste, kako za trening, tako i za rekreaciju. Dužina staze je 682 metra, širina je 1,5 metar. Urađen je završni sloj od 16 milimetara crne i crvene podloge, koja dodatno poboljšava kvalitet i bezbednost“ , rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

U toku su završni radovi na izgradnji košarkaškog terena u parku Pećina, kao i završni radovi na rekonstrukciji sale Partizan, izgradnji tipskih parkova i Eko parkića. Gradonačelnik Gojković najavio je radove koji će biti završeni do kraja ove godine.

„Pri kraju smo radova na spoljnoj rekonstrukciji sale Partizan i ono što nam je cilj je da vrlo brzo raspišemo nabavku za tehničku dokumentaciju za unutrašnje uređenje sale, kako bi taj objekat stavili potpuno u funkciju. Da najavim takođe da smo pri kraju završetka izgradnje četiri tipska parkića u četiri naselja i tu se ne zaustavljamo, nego smo iz budžeta obezbedili novac za još četiri. Moram da napomenem da smo od Ministarstva ekologije dobili na konkursu 10 miliona za izgradnju šest Eko parkića, a učešće će imati i grad. Valjevo i to ćemo sve do kraja ove godine završiti. Uporedno sa tim, radimo rekonstrukciju tri velika parka, jedan u Kolubari 2, drugi na Petom Puku i treći na Divčibarama. Iskoristio bi priliku da pozovem Valjevce da čuvamo ne samo park Pećinu, nego sve parkove koje imamo u gradu, kako bi što duže uživali u njima, a mi ćemo se kao grad obavezati da redovno sve to održavamo i ulepšavamo“, naglasio je gradonačelnik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *