utorak, 25. juna 2024.

Završeno popločavanje centralne pešačke zone

Objavljeno: 3. februara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Park, foto: Opština Mionica
Park, foto: Opština Mionica

MIONICA-U Mionici je završeno je popločavanje pešačke zone. Šetalište je popločano najkvalitetnijim granitom, a planira se i nastavak radova, tako da će ceo park u Mionici biti u potpunosti rekonstruisan nakon 50 godina.

Primopredaja radova biće obavljena sledeće nedelje. Nakon toga sledi i postavljanje novih klupa. Sredstva za ovaj projekat u iznosu od 26,9 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo turizma i lokalna samouprava.

„Ponosan sam što smo pokrenuli projekat rekonstrukcije parka. Ovo je, definitivno, projekat koji će promeniti i ulepšati ambijent Mionice. Dugo smo čekali da centar Mionice dobije izgled kakav zaslužuje. Mi smo uspeli da rekonstruišemo i trotoare, ovde u varoši i asfaltiramo ulice. Nastavljamo sa projektima, a spremamo projekat i za drugi deo parka“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Opština Mionica je prošle godine završila rehabilitaciju trotoara, a radove vredne 18,2 miliona dinara finansirala je Vlada Srbije.

U Mionici su nastavljeni radovi na Kući Kolubarske bitke, gradi se Pulikin legat i tribine na fudbalskom terenu. Krajem prošle godine započeta je realizacija jednog od najvažnijih projekata Ključka vrela, koji će rešiti problem vodosnabdevanja u 10 sela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *