subota, 20. jula 2024.

Zbog grada proglašena vanredna situacija u tri valjevska sela

Objavljeno: 25. juna 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Nevreme u mioničkom kraju, foto: Opština Mionica
Nevreme u mioničkom kraju, foto: Opština Mionica

VALJEVO- Na delu teritorije grada Valjeva, u selima Osladić, Miličinica i Oglađenovac, koja su pretrpela štetu u poslednjem nevremenu, praćenom gradom, proglašena je vanredna situacija radi saniranja štete na stambenim i pomoćnim objektima.

„Vanredna situacija proglašava se jer su nastale štete na domaćinstvima, takvog obima i intenziteta da njihove posledice nije moguće otkloniti redovnim delovanjem nadležnih organa i službi, zbog čega je za njihovo otklanjanje neophodno upotrebiti dodatna sredstva i snage“, navedeno je u saopštenju za javnost Gradske uprave u Valjevu.

Kako je saopšteno, o sprovođenju ove Odluke staraće se Štab za vanredne situacije grada Valjeva.

U Mionici Komisija za procenu štete već na terenu

U Mionici su formirane Komisije za evidentiranje i procenu šteta na individualnim stambenim objektima i putnoj infrastrukturi, kao i Komisija za evidentiranje i procenu šteta na poljoprivrednim gazdinstvima.

Grad u mioničkom kraju, foto: Opština Mionica

Predsednik opštine Mionica Boban Janković sazvao je od članova Komisije tražio dodatno angažovanje na terenu kako bi se sve nastale štete evidentirale u što kraćem roku.

„Sada nam je najvažniji posao da se oporavimo i budemo uz naše sugrađane. Komisije su na terenu gde evidentiraju i procenjuju nastale štete. Početne preliminarne procene su da je šteta ogromna. Činimo sve što je u našoj moći, ali verujemo i da će nam država pomoći“,  kaže Janković.

U subotu popodne nezapamćeno nevreme pogodilo je mioničku opštinu gde je grad naneo ogromne štete na domaćinstvima, automobilima, usevima, infrastrukturi. Najviše pogođena sela su Popadić,  Rakari, Berkovac, Komanice,Maljević, Gornji Lajkovac, Gornji Mušić, okolina Banje Vrujci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *