utorak, 28. maja 2024.

Zbog krađe eksploziva iz „Krušika“ osuđen na 3,3 godine zatvora

Objavljeno: 29. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu valjevskog Višeg suda kojom je Zlatko Milošević (41) iz Valjeva osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog krađe eksploziva iz jednog od pogona HK „Krušik“ pre dve godine.

Optužnica je teretila Miloševića i Gorana Mikića (37) iz Lajkovca, obojicu nekadašnje radnike valjevskog „Krušika”, da su iz fabrike neovlašćeno izneli preko 11 kilograma eksploziva. Mikić je u međuvremenu sklopio sporazum o priznanju krivičnih dela pronevere i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i izrečena mu je kazna od dve i po godine zatvora.

Nakon višemesečnog operativnog rada, pripadnici MUP-a Srbije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Valjevu su 2. decembra 2017. godine uhapsili Miloševića i Mikića u trenutku kada su automobilom prevozili ukupno 11,3 kilograma eksploziva TNT za koji se pretpostavljalo da je ukraden iz vojne fabrike „Krušik” u kojoj su obojica radili. Eksploziv je bio sakriven u prtljažniku vozila u kanti za poludisperzivne boje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *