utorak, 21. maja 2024.

Zbog najezde stenica ispražnjena ortopedija

Objavljeno: 21. decembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zbog pojave stenica odeljenje ortopedije u valjevskoj bolnici je potpuno ispražnjeno, saznaje portal Patak online. Kako saznajemo, lakši pacijenti su otpušteni kući, dok su teži pacijenti prebačeni na druga odeljenja. Potvrda ove informacije stigla je i iz valjevske bolnice, koja je saopštila da je ova odluka doneta zbog pojave insekata, ne navodeći da se radi o stenicama.

„Odluku  o tome da se isprazni odeljenje ortopedije je donela Komisija za zaštitu od bolničkih infekcija Opšte bolnice. Naloženo je da se preduzmu sve zakonom propisane i strukom predviđene mere za čije sprovođenje su odgovorni svi zaposleni u Opštoj bolnici. Pojačane sanitarno higijenske mere će trajati naredne dve nedelje“, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Kako saznajemo, problem na ortopediji traje već danima, jer se pacijentima koji leže na odeljenju, na različitim delovima tela pojavilo crvenilo na koži, praćeno svrabom. Rukovodstvo valjevske bolnice je u prvom momentu pomislilo da se radi o šugi, a kada je ustanovljeno da to nije u pitanju, otkrivene su stenice i to u dušecima i jastucima na odeljenju ortopedije.

„Ja sam ležala na ortopediji. Došli su juče i rekli su mi da moram da budem otpuštena kući i preporučeno mi je da spalim svu garderobu u kojoj sam bila“, ispričala nam je jedna pacijentkinja.

Stenica je insekt koji parazitira hraneći se krvlju čoveka. Krevetna stenica je najaktivnija noću kada izlazi iz staništa i usnim aparatom za bodenje sisa krv domaćina, a ona može biti i izazivač zaraznih bolesti, navodi se na Vikipediji.

6 komentara na “Zbog najezde stenica ispražnjena ortopedija

 1. Ma to nine samo na ortopediji treba sva odeljenja pregledati? Ovo je tesko pove rovati u danasnje vreme,Ali to he dokaz koliko she misli o opstem zdravlju paci jenata.

  4

  1
  1. Ja sam bila na odeljenju i znam sve .Citam izvestaj nacelnice sanitarne inspekcije neke Branke Miholjcic.Kako sada nema i nju na proveru jer se vidi da stiti nekoga i sta sada ovo znaci juce jeste danas nije .Postoji li Republicka inspekcija a ne ova Miholjcicka .Ja sam povracala kuci dva dana i nisam jela isto toliko i pored bolova koje sam imala i sada kaze ova nacelnica higijena dobra sve je dobro .Cemu ovo vodi.

   2

   1
  1. Bravo dokle to i leglo gde je Gradonacelnik , ja sam zdravstveni radnik ali je to katastrofa ,Sta radi nacelnik i glavna setra ili ih samo interesuje neki polozaj u Upravnom , neko odbornicko mesto ?

   6

   0
 2. Zahvaljujući iskustvu i nesebičnom radu stenice,su otkrile smenske sestre koje eto nisu dostojne ni ime da im se pomene,sramota.Komplet treća smena je koristeći internet i uhvačenu bubu,našla ,uporedila i došla do saznanja da se radi o stenicama. To je preneto načelniku i gla.sest. a do tog momenta za sve je to bila šuga.Ovo je eklatentan,primer da oni koji odgovorno rade svoj posao ostaju duboko u senci….

  3

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *