nedelja, 21. aprila 2024.

Zbog Terzića Valjevo izgubilo 90.000 evra

Objavljeno: 4. septembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zbog propusta gradonačelnika Stanka Terzića, grad je bespotrebno izgubio oko 90.000 evra, tvrde valjevski naprednjaci. Kako je objašnjeno, do propusta je došlo zbog toga što je gradonačelnik Terzić odbio da plati gradjevinskom preduzeću “Ingrapomni” ugovorene radove na izgradnji tansfer stanice u iznosu od 28,6 miliona dinara. I pored brojnih upozorenja pravnika iz gradske uprave da lokalna samouprava mora da plati ono na šta se obavezala, prvi čovek je odbijao da da saglasnost za plaćanje tih radova, tako da je ceo slučaj završio na sudu.

Iako je preduzeće “Ingrapomni” nakon sudske presude ponudilo poravnanje, uz otpis celokupne kamate, gradonačelnik Terzić nije odustajao od svoje namere, tako da je ovaj predmet završio na Apelacionom sudu, koji je potvrdio presudu suda u Valjevu. Šef pravnog tima SNS Mihailo Milutinović kaže da je zbog takve odluke gradonačelnika Stanka Terzića Valjevo izgubilo 10,6 miliona dinara, koliko je dodatno izdvojeno za kamatu i sudske troškove.

Zbog čega je doneo ovakvu odluku, koja građane Valjeva košta više od 90.000 evra, pokušali smo da saznamo od gradonačelnika Valjeva Stanka Terzića, međutim, on nije odgovarao na naše brojne telefonske pozive. Nesaradnja prvog čoveka Valjeva sa medijima već je postala uobičajena praksa i on već duže vreme ne odgovara na telefonske pozive predstavnika medija upućene na njegov službeni telefon.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *