subota, 20. aprila 2024.

Željko posle 23 godine pevao pred valjevskom publikom

Objavljeno: 17. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Jedan od naših najpopularnijih muzičara Željko Joksimović, posle 23 godine, održao je koncert u Centru za kulturu u rodnom Valjevu, a sudeći po emocijama na sceni, oduševljenju publike i sjajnoj atmosferi, bila je to noć za pamćenje. Sala je bila premala da primi sve koji su želeli da čuju numere iz spektakularnog projekta “Dva sveta”, a od taktova prve pesme “Dva smo sveta različita” uživali su u jazz ritmovima i plesali uz omiljene ritmove.

“Osećam veliku odgovornost što nastupam pred publikom u mom Valjevu, gde sam poslednji put imao koncert na ovim daskama u Centru za kulturu pre 23 godine. Osećaj je divan, drugačiji u odnosu na ostale nastupe, jer ovde poznajem skoro svaku osobu u dvorani. Osećam i dozu treme, nekako me sve podseća na školske dane, a tu su i moji profesori. Drago mi je što sam ih sreo, poput učiteljice Dese Popović. Pozdravljam i moje drugare iz Gimnazije. Verujem da su svi uživali u muzici na kojoj smo vredno radili mesecima”, rekao je Joksimović.

Na repertoaru su se našle pesme “Ja sam težak kao konj” od Električnog orgazma, “Skitnica” Jasne Zlokić, “Oko moje sanjivo” od Magazina, “Suada” od Plavog orkestra, “Vlajna” od Predraga Zivkovića Tozovca, “Ne kuni me majko” od Luisa, “Neko te ima noćas” od Van Goga, i druge, uključujući i numere sa Željkovih albuma kao što su “Drska ženo plava”, “Mišel”, “Leđa o leđa”…

“Big bend je pun Valjevaca, pa bismo mogli da ga nazovemo “Dvosvetaški valjevski orkestar”. Kada bismo rekli da ostanu da sede oni koji nisu iz ovog grada, ne bi ih mnogo bilo. Možda po neki Somborac. Među Valjevcima je i Milan Nedeljković, čovek u čijem stvaralstvu sam svojevremeno uživao tokom Jazz festivala u ovom gradu, a sada je na moje veliko zadovoljstvo aranžer i koaranžer na projektu ‘Dva sveta’”, rekao je Joksimović.

Koncert je iz prvog reda pratila Željkova porodica, među kojima majka Vesna i ćerka Mina, kao i brojni prijatelji. Posle svake od pesama Željko je razgovarao sa publikom u jednoj neformalnoj i veoma prijatnoj atmosferi, u momentima kada su sledile pauze u ovacijama preko 700 ljubitelja njegove muzike.

Već večeras od 20.30 časova na istom mestu Joksimović će održati novi koncert u Centru za kulturu u Valjevu. Turneju nastavlja 2. juna koncertom u Tuzli.

 

Foto: Dragan Krunić

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *