petak, 24. maja 2024.

Žena člana Veća postavljena za direktorku Arhiva

Objavljeno: 7. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-Bojana Savčić, žena plaćenog člana Gradskog veća Andre Savčića, postavljena je za vršioca dužnosti direktora Međuopštinskog istorijskog arhiva u Valjevu. Tu odluku doneli su odbornici Skupštine grada. U materijalu koji je dostavljen odbornicima lokalnog parlamenta navedi se da je Bojana Savčić diplomirani politikolog za novinarstvo -komunukologiju. Prethodno je doneta odluka da bude razrešena dosadašnja direktorka Arhiva Snežana Radić, uz obrazloženje da je podnela ostavku na tu funkciju. Odbornici su na istoj sednici doneli odluku da bude smenjena dosadašnja predsednica Upravnog odbora Arhiva Vinku Spajić, a na to mesto su postavili pravnicu Milicu Dasović. Smenjena je i dosadašnja predsednica Nadzornog odbora Arhiva Bosiljka Jovanović, a na njeno mesto je postavljena profesorka Ekonomske škole Svetlana Mirković.

Kako nezvanično saznajemo, novostovljena direktorka Arhiva je do sada bila bez stalnog zaposlenja. Jedno vreme je bila sekretarica direktora Službe za katastar, a nakon toga je „prekomandovana“ u Gradsku upravu, a odatle je izabrana na vršioca dužnosti direktora Arhiva.

10 komentara na “Žena člana Veća postavljena za direktorku Arhiva

 1. A od kuma PO’SO! Baš je lepo avanzovao bračni par Savčić otkako naprednjaci dođoše na vlast. Svaka čast kume!

  2

  20
 2. Milica Dasovic zar to nije sramota u domu zdravlja napravila karambol posvadjala se sa pravnicom koja radi dugi niz godina a razlog je sto je Gospodja Milaja Lukic pravnik nije htela da radi po dikatatu Dasovicke i ne samo nje jer se stalno poziva na decka Nacelnika Kolubarskog okruga i na mamu Jovanovic Snezanu inace sudiju Osnovnog suda U Valljevu P.S Zaposlila se Dasovicka kao drugi pravnik u istom tom domu zdravlja a dom zdravlja placa advokata koji zastupa dom zdravlja na sudjenjima mada po zakonu to ne sme da se radi? Mi smo radnici i sindikati na sastancima trazili da se primi pravnik koji ima polozen pravosudni ali nam je na sastanku i u privatnim razgovorima receno da mora tako da bude i da je to odluka iz Opstine i Menadzmenta doma zdravlja i prinudjeni smo da podnesemo krivicnu prijavu zbog ne postovanja zakona protiv direktora doma zdravlja Dr Zavena Hazarjana i ostalih odgovornih lica.

  15

  0
  1. Milica Dasovic ,gde ona radi kada je stalno u u gradu i koje ona ima radno vreme .Naravno mama je tu da je stiti kao i daje pravne savete kako da se odradi neso u Domu zdravlja a i drugo.Tugo .

   16

   -1
   1. Bravo , ko je zaposlio Milicu Dasovic i po cijoj preporuci kada u Domu zdravlja vec iima pravnik i jel toliko posla ima da je morala da bude primljena bas u Dom zdravlja ?Ovde je krivicno delo i Tuzilastvo i Policija MORAJU po ZAKONU da reaguju ,A zasto ?Jednostavno .Sve ustanove koje nemaju pravnika sa polozenim pravosudnim ispitom moraju da se obrate Javnom pravobrailastvu , da ih zastupa u svim sudskim i slicnim pravnim aktima gde je potrebna kvalifikacija .Tako ni Dasovic Milica ni Milija Lukic { radi jako dugo u Dz} nemaju polozen pravosudni a Dom zdarvlja zastupa advokat koji uzima proviziju.Postovani novinari i svi gradjani sve vam je dostupno samo trazite i dobijete sve O cemu se radi ovde pa o bahatosti Gvozdenovica i njegovog brata inace direktora Doma zdravlja dr Zavena der Hazarjana.Ovo nije na nivou Opstine vec na nivou Drzave Srbije gde se izricitio zabranjuje da zastupnik [pravni – ako Ustanova nema } zastupa neki od advokata Nije li i ovo izigravanje zakona Brace po materi i ostalih savetnika gradonacelnika .Narvno ovo je sramota za Dasovicku koju zaista mozete videti u nekim kaficima i za vreme radnog vremena /Pitanje za Gradonacelnika koliko tuzbi je Dom zdravlja izgubio a postoje dve pravnice { nisu dovoljno skolovane} i plus advokat koji naplacuje svoje usluge na koje po zakonu nema pravo i po cijoj odluci je to tako ?Zato sam rekao i zato imam problema sa tom bracom i ne vencanom suprugom gradonacelnika { tako je javno izjavila i u zapisnik uneto} Goricom-Gocanom Bozic gde sam sa mojim prijateljima otkrio veliki KRIMINAL . i svaki dan izmisljaju da ih neko progananja , da bi nas uplasili i da vise ne otkrivamo KRIMINAL.. Vi novinari ste i istrazivaci proverite moje navode ..Hvala na ustupljenom prostoru.

    14

    0
    1. Predhodni komentar pisao sam licno ja Goran Markovic ..Jos dodatak kako i po kom osnovu prima platu ,Opstina ,Agencija … to je Menadzment Doma zdravlja i gradonacelnik sa savetnicima ..

     9

     0
 3. Milica Dasovic i pravni fakultet?!? Dajte ljudi, kakva je ona pravnica uopste! Jedino „pravo“ sto ona zna je prava bela linija. Ona ne zna ni sta je upravni odbor. Vise nije ni zalosno ni smesno. Konacno je (cenzurisano) pravim ljudima. Citav zivot je (cenzurisano) ali slaba vajda. Sad joj se konacno posrecilo.

  16

  0
 4. Buduća v.d direktora Arhiva je član upravnog odbora Zavoda za javno zdravlje. Kao stručnjak u oblasti zdravstva. Gdin Marković ne piše o Zavodu ništa i zloupotrebama direktorke, izgubljenim sudskim sporovima… Ne komentariše jer mu je žena zaposlena na vrlo odgovorno mesto tamo. Posao iz snova,redovna plata i sve ostalo.

  0

  14
 5. Dasovicka nije uspela u Centru za Socijalni Rad da izigrava veliku pravnicu i sada maltretira pravno ljude po domu zdravlja i njene spsosobnosti i dovode u problem i upravni i nadzorni i direktora i da jednog dana mi koji radimo u domu ostanemo bez plata Zato smo podneli krivicne prijave i necemo dozvoliti da zavrse u fiokama

  13

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *