utorak, 28. maja 2024.

Zimsko pranje ulica

Objavljeno: 31. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Radnici JKP „Vidrak“ su proteklih sedam dana prali gradske ulice, pretežno u užem centru grada. To je bilo prvo pranje ulica u „zimskom režimu“, koji je stupio na snagu polovinom novembra, a podrazumeva samo vanredno pranje ulica ukoliko to vremenski uslovi dozvoljavaju. U JKP „Vidrak“ kažu da će nastaviti sa pranjem ulica i narednih dana, jer se najavljuje toplo vreme.

Proteklih dana sva prljavština, uključujući i blato, je uklonjena sa ulica u centru grada.

„Ulice ćemo prati u narednih desetak dana, s obzirom da vremenske prognoze predviđaju visoke temperature za ovo doba godine. Počeli smo od centralnih gradskih ulica, od Karađorđeve, Vuka Karadžića, Pantićeve, Sinđelićeve i nastavljamo do početka Kolubare 2, što je logično, jer je u njima saobraćaj najfrekvetniji, a zatim ćemo nastaviti ka ostalim delovima grada“, kažu u JKP „Vidrak“.

Redovno pranje ulica, po gradskoj odluci, prestaje 16. novembra, a, u zimskom periodu, od polovine novembra do kraja marta, pranje ulica se obavlja od 5 do 21 čas ukoliko je to dozvoljavaju vremenski uslovi.

Inače, redovno čišćenje i pranje gradskih ulica je u izveštaju Stručnog tima za smanjenje aerozagađenja na teritoriji Valjeva je navedeno kao jedna od mera, zahvaljujući kojoj se smanjuje nivo resuspendovanih čestica u vazduhu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *