petak, 14. juna 2024.

Žitelji Brđana protiv Aleje zaslužnih građana u blizini škole

Objavljeno: 15. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Žitelji valjevskog naselja Brđani traže od lokalne vlasti da odustane od ideje da u njihovom naselju izgrade Aleju zaslužnih građana. Na tom mestu počiva slavni akademski slikar Ljuba Popović, a meštani Brđana smatraju da između škole, obdaništa i kuća nije mesto groblju. Dopis sa molbom da se odustane od izgradnje Aleje zaslužnih građana na lokaciji koja se nalazi na 50-ak metara od novoizgrađene škole, koja još uvek nije useljena, stigao je u Skupštinu grada. Meštani Mesne zajednice „Brđani“ smatraju da dečji osmeh i graju ne treba remetiti plačem.

„Molimo Skupštinu grada da nam izađe u susret i zaustavi gradnju jer smatramo da ova lokacija, nije već postojeće groblje Boričevac, nego slobodna parcela pored novo izgrađene Osnovne Škole ’Milovan Glišić i obdaništa ’Bubamara’ sa jedne, i bazena za pijaću vodu i privatnih kuća sa drugih strana. Objekat takve namene, bi u mnogome uznemirio nas i našu decu, jer bi se nalazio u neposrednoj blizini osnovne škole, dečjeg obdaništa kao i privatnih kuća. Molimo da nas razumete i pomognete, da najlepši vidikovac u Valjevu, bude jedno lepo mesto, gde će dominirati naša mladost, kojoj ste upriličili lepo obdanište i osnovnu školu, da tako i ostane. Nemojmo remetiti dečji smeh i graju, plačem. Mislimo da našu decu treba poštedeti takvih prizora“, navode u dopisu meštani Brđana.

Ideja da se u blizini škole u Brđanima, čije useljenje se očekuje na jesen, izgradi Aleja zaslužnih građana „rodila se“ nakon što je na tom mestu sahranjen slikar Ljuba Popović.

Odbornici Skupštine grada usvojili su zaključak da se uradi idejno rešenje za uređenje prostora na Boričevcu gde se nalazi grob slikara Ljube Popoviće, nakon čega će uslediti javna rasprava, a tek pošto se čuje mišljenje građana, pre svih žitelja Brđana, biće odlučeno kako će biti uređen taj prostor.

 

 

 

 

Jedan komentar na “Žitelji Brđana protiv Aleje zaslužnih građana u blizini škole

  1. Koliko uvrnut um moze biti persona koja sugerira groblje u centru svakodnevnih zbivanja kao da se Valjevo nece siriti vise, dajte za velikane mesto podalje od naselja. Nek pocivaju u miru zasluzili su!

    8

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *