petak, 24. maja 2024.

19 godina od pogibije Milenka Pavlovića

Objavljeno: 4. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu će danas biti obeleženo 19 godina od pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića. Program počinje u podne pored spomenika u Ulici Vladike Nikolaja. Kako je najavljeno iz kabineta gradonačelnika, biće položeno cveće i izveden prigodan program ispred spomenika Milenku Pavloviću. U 13 časova biti položeno cveće na spomen-obeležje u selu Bujačić. Prelet aviona iznad Valjeva u čast hrabrog pilota Milenka Pavlovića predviđen je u 12.04 časova.

Za saobraćaj će u periodu od 11.30 do 13.00 biti zatvorene deo Ulice Vladike Nikolaja (od Ulice Milenka Pavlovića do Ulice Željka Vasiljevića) i Ulica Milenka Pavlovića ka Pasterovoj.

Pukovnik Milenko Pavlović je bio pilot Vojske Jugoslavije i komandant 204. lovačko-avijacijskog puka. Poginuo je u borbi sa NATO eskadrilom iznad Valjeva 4. maja 1999. tokom NATO bombardovanja SRJ. Pavlović rođen je u Gornjem Crniljevu kod Osečine. Odlikovan je ordenom za hrabrost, kao i ordenom Svetog vladike Nikolaja, najvećim priznanjem valjevske eparhije.

 

Jedan komentar na “19 godina od pogibije Milenka Pavlovića

  1. Koliko srce je posedovao Pukovnik Milenko Pavlovic s obzirom da je znao koje su mu sanse da se vrati sa poslednje misije! Izasao je hijenama na megdan znajuci da se nece vratiti! Respect junaku! Pukovnikov primer otklanja neinformisanima dilemu ko su permanentni neprijatelji Srbije!

    1

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *