nedelja, 26. maja 2024.

Nove pešačke staze u parku na Pećini

Objavljeno: 4. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Omiljeno šetalište građana Valjeva, park Pećina, dobio je nove pešačke staze. Stari asfalt na pešačkim stazama duž čitavog parka je zamenjen novim. Kako je saopštio gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, nove pešačke staze su urađena u dužini od 1,8 kilometara, a radovi, koji će biti završeni danas, su koštali oko 5,5 miliona dinara. Izvođač je građevinsko preduzeće „ Ingrap-Omni“.

„Cilj je da za decu, a i one najstarije Pećina bude još prijatnije mesto za uživanje. Pored ovog asfaltiranja, koje je bilo jedno od primarnih stvari, jer je staza bila dosta oštećenja, a znamo koliko naši sugrađani posećuju ovaj park, krećemo u popravku ograde koja deli park Pećinu od magistralnog puta ka Loznici. Posetiocima parka Pećina biće dostupan i javni toalet. Spremni smo da popravimo mobilijar koji se nalazi u parku, da ga učinimo potpuno bezbednim za korišćenje svima onima koji se ovde rekreiraju“, rekao je Gvozdenović.

Iako je Ministarstvo sporta najavilo da će rekonstrukcija košarkaškog izgrališta iznad kafane „Zdravljak“ u parku Pećina biti završena još prošle godine, taj posao nije okončan. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je rekao da je od tog Ministarstva dobio obećanje da će u ovoj godini biti urađen projekat rekonstrukcije ovog igrališta.

„Nisam siguran da će Ministarstvo sporta, koje vodi ovaj projekat, u ovoj godini završiti rekonstrukciju igrališta i postaviti nove koševe. Od Ministarstva smo, u svakom slučaju, dobili informaciju da je za rekonstrukciju i opremanje ovog igrališta opredeljeno preko četiri miliona dinara. Nadamo se da će ceo projekat biti priveden kraju u nekom razumnom roku“, rekao je Gvozdenović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *