utorak, 25. juna 2024.

55 maratona za 55 dana

Objavljeno: 15. oktobra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Maratonac Goran Nikolić, koji će pokušati da obori Ginisov rekord i da za 55 dana istrči 55 maratona u 55 gradova Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, danas oko 13 časova stiže u Valjevo, a ciljna kapija biće postavljena u Karađorđevoj ulici, ispred Gradskog trga. Gorana će prilikom prolaska kroz cilj pratiti mladi valjevski atletičari, učenici valjevskih skola i rekreativci koji mu se budu pridružili na ulasku u Valjevo iz pravca Užica.

Sadašnji „Ginisov rekord“ je 52 maratona za 52 dana i u vlasništvu je japanskog atletičara. Nikolić planira da, kako bi oborio rekord, pretrči 2.400 kilometara.

Pod pokroviteljstvom Rotari distrikta 2483, koji pokriva Rotari klubove u Srbiji i Crnoj Gori, Goran Nikolić, uprkos urođenoj neizlečivoj očnoj mani usled koje vidi svega pet odsto na jedno oko, od 3. septembra svakog dana trči po jednu maratonsku trku (42.195 metara) kroz gradove Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Pored ekstremnog sportskog izazova, ova akcija ima i humanitarni karakter, jer Goran želi na ovaj način da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva za opremanje ISKRE – Regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu i izgradnju kampa za slabovidu decu i omladinu.

Snagom svojih mišića, kapacitetom sopstvenih pluća i jačinom vlastite volje Goran Nikolić promoviše na najzahtevniji ekstremni način sportske kreativne i intelektualne potencijale osoba oštećenog vida i uopšte osoba sa posebnim potrebama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *