utorak, 30. aprila 2024.

Uz pomoć veštačke oplodnje rođeno 267 beba

Objavljeno: 4. septembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Uz pomoć Centra za veštačku oplodnju valjevske bolnice za četiri godine rođeno je 267 beba! Prva od tih beba rođena je 1. septembra 2013. godine u Prijepolju. Od tada do danas rođeno je još 266 beba, a od tog broja 65 malih žitelja je iz Valjeva i okoline, navodi se u saopštenju za javnost valjevske bolnice.

Još jedan razlog za slavljeničko raspoloženje u Centru za vantelesnu oplodnju je i zvanična potvrda da je Mirka Đorđević dobila sertifikat za kliničkog embriologa. Njen trenutni profesionalni izazov i ono čemu će posvetiti fokus u narednom periodu jeste faktor muškog infertiliteta.

“Generalno, dijagnostika muškog infertiliteta trebala bi da bude malo temeljnija. Kao molekularni biolog, pozabaviću se genetičkom osnovom toga, kroz projekat koji radim  u saradnji sa Biološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, koji treba uskoro da počne sa realizacijom uz, nadam se, svesrdnu pomoć naše ustanove i čitavog tima pred kojima je naš prvi jubilej, a to je peta godišnjica uspešnog rada”,  rekla je Mirka Đorđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *