utorak, 30. aprila 2024.

Zlatna plaketa Mariji Obradović

Objavljeno: 24. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Flautistkinja Marija Obradović, jedna od najtalentovanijih učenica u istoriji valjevske muzičke škole, je osvojila još jednu nagradu na medjunarodnom takmičenju  u Ljubljani. Ova učenica četvrtog razreda Muzičke škole „Živorad Grbić“ je nastupila na medjunarodnom takmičenju mladih flautista „Emona“ na konzervatorijumu za glazbu i balet, gde je u jakoj konkurenciji, uz sjajnu klavirsku saradnju prof. Olivere Pantelić, uspela da osvoji zlatnu plaketu.

Ovo priznanje nije prvi veliki uspeh Marije Obradović na „medjunarodnom terenu“. Iza nje su visoke, uglavnom prve  nagrade osvojene u Italiji, Holandiji, Makedoniji kao i na desetine nagrada, najvećim delom laureata na republičkim i medjunarodnim takmičenjima u zemlji i nagrada na koju je MŠ „Živorad Grbić“ posebno ponosna, zvanje apsolutnog pobednika  18. medjunarodnih susreta flautista „Tahir Kulenović“ održanih u Valjevu, 2016. godine.

„Mlada umetnica sa svojih 11 godina poseduje harizmu, muzikalnost i virtuozitet koji krase vrhunske zrele umetnike i iskreno se nadamo da će joj društvene okolnosti u budućnosti doneti tretman kakav njen talenat sa pravom zaslužuje“, saopšteno je iz Muzičke škole Živorad Grbić“.

Jedan komentar na “Zlatna plaketa Mariji Obradović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *