utorak, 30. aprila 2024.

Odbojkaško prvenstvo Balkana u Valjevu

Objavljeno: 8. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Balkansko prvensto za odbojkaše, osamnaesto po redu održava se u gradu na Kolubari do 11. avgusta, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj tim povodom. Na konferenciji su prisustvovali dr Zoran Živković, zamenik gradonačelnika Valjeva, direktor UFK „Valis“ Aleksandar Mijailović, predsednik Odbojkaškog saveza Valjeva Zoran Obrenović, Boško Mačužić trener reprezentacije U18, Bogdan Sretenović, direktor muških reprezentacija u Odbojkaškom savezu Srbije i kapiten reprezentacije U18.
Zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković je u ime Organizacionog odbora ove sportske manifestacije pozdravio goste i istakao da se ovom manifestacijom promoviše ne samo grad Valjevo već i država Srbija kao domaćin. „Igre naših odbojkaša, pod stručnim rukovođenjem trenera Mačužića, uz aktivnost naših sportskih radnika, bile su preporuka da se prvi put u novijoj istoriji održi jedna ovakva međunarodna sportska manifestacija u našem gradu. Grad Valjevo je prepoznao značaj ove manifestacije, jačanje sporta, sportskog duha ali i širenje fer pleja i vere u život i bolju budućnost“, rekao je Živković.
Na manifestaciji učestvuje sedam reprezentacija podeljenih u dve takmičarske grupe, grupu A i grupu B. Bosna i Hercegovina, Rumunija, Albanija i Srbija čine grupu A, dok grupu B čine Turska, Crna Gora i Moldavija. Prvenstvo počinje danas
u Hali sportova u 15.30 utakmicom Rumunija-Albanija, a u 17.45 se sastaju Srbija i Bosna i Hercegovina.
Živković je pozvao sve prijatelje sporta da u što većem broju dođu na šampionat, a posebno na utakmice naše reprezentacije i tako daju svoj doprinos uspešnosti organizacije. Svim učesnicima je poželeo sportski uspeh i prijatan boravak u gradu Valjevu. Posebnu zahvalnost je iskazao klubovima OK Valjevo, VA 014 i Srbijanka 014 na doprinosu u organizaciji prvenstva Balkana.

Boško Mačužić, prvi trener muške kadetske reprezentacije Srbije u odbojci izrazio je zahvalnost domaćinima, organizatorima, odbojkaškim radnicima i svima onima koji su na bilo koji način uključeni u organizaciju ove Balkanijade koja se ove godine odvija u gradu Valjevu. “Odbojkaški savez ima praksu da širi međunarodne utakmice svih kategorija po celoj Srbiji. Plan je prepoznatljiv da se odbojka igra u svim mestima u Srbiji, misli se na međunarodna takmičenja i da popularizacija i omasovljenje bude prisutno u svim regionima u našoj zemlji. Tako ove godine imamo priliku da igramo ovaj međunarodni balkanski turnir u Valjevu a u pitanju je muška kadetska reprezentacija.Takmičenje koje će se ovde odvijati u narednih pet dana u gradu koji je ove godine uspeo da dobije novog superligaša i to me jako raduje i ovom prilikom im čestitam i siguran sam da će i ova manifestacija uspeti da doprinese priči o odbojci u ovom gradu i da će ovaj sport ubuduće u ovom gradu imati prioritet i biti na ovom mestu koje zaslužuje. Naš cilj i ideja da sve ovo što radimo jeste uspeh, rezultat, medalje i imamo jednu izuzetnu odgovornost prema nižim selekcijama. Reprezentacija Srbije u ovom trenutku na ovom prvenstvu se naravno takmiči za medalju. Uvek i na svakom takmičenju reprezentacija Srbije u odbojci ide na najviše moguće rezultate i nadam se da ćemo uspeti da u narednim danima prikažemo borbenu igru, da ćemo imati za podršku dosta dece, pre svega koja počinju, ili još uvek razmišljaju da počnu da se bave ovim spotrom. Najveći motiv svih ovih takmičenja u unutrašnjosti zemlje da se što više devojčica i dečaka privuče i da se taj sport u što većem broju omasovi, a mora se ozbiljno shvatiti taj plan za budućnost mladih odbojkaša“, rekao je trener Mačužić.
„Balkanijada je izuzetno značajna za odbojku, za kvalitete dece u tom uzrastu od 18 godina i naš cilj je da do seniorske reprezentacije dovedemo što veći broj igrača“, istakao je direktor muške reprezentacije u Odbojkaškom savezu Srbije Bogdan Sretenović. Rekao je da očekuje sportsku borbu i zahvalio se domaćinima
na ukazanom gostoprimstvu.
„Dosta puta će se odbojkaška lopta vrteti u Valjevu, ne samo za Balkanijadu, nego i na jesen. Zahvalio bih se ljudima iz rukovodstva Odbojkaškog saveza Srbije što su nam učinili ovako veliku čast i prepoznali rad valjevske odbojke i muške i ženske, da organizujemo jednu ovakvu Balkanijadu sa našim valjevskim Odbojkaškim savezom. Pozivam sve da danas od 15.30 časova pa do subote dođete u Halu sportova“, rekao je Aleksandar Mijailović, direktor UFK „Valis“ i izrazio nadu da će sportska infrastruktura u Valjevu biti bolja i da će nakon uspešno sporovedene Balkanijade, moći da se kandiduje i za neko veće međunarodno takmičenje, ne samo u odbojci, nego i u ostalim sportovima.

Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *