utorak, 30. aprila 2024.

Dan sestrinstva i slava u Opštoj bolnici Valjevo

Objavljeno: 13. maja 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Dan sestrinstva i slava Svetog Vasilija Ostroškog, kao zaštitnika medicinskih sestara i tehničara u valjevskoj bolnici, obeleženi su juče.

Datum rođenja Florens Najntingejl 12. maj, obeležava se kao Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara. Od 2012. godine, kada je osvećen hram Svetih lekara i čudotvoraca Kozme i Damjana u krugu naše bolnice, od tada se Sveti Vasilije Ostroški obeležava kao zaštitnik i slava sestrinstva Opšte bolnice Valjevo.

U Opštoj bolnici Valjevo, zaposleno je preko 700 medicinskih sestara i tehničara. Uzimajući u obzir da je ukupan broj zaposlenih uključujući i medicinsko i nemedicinsko osoblje oko .1300, jasno je koliki je značaj sestrinstva u našoj bolnici u lečenju, nezi i pomoći bolesnicima. U doba borbe protiv korona virusa i pandemije koja vlada, sestrinstvo, Opšte bolnice Valjevo, koje je bilo svakodnevno uključeno u borbu, podnelo je veliki teret da se održi jedan ovakav zdravstveni sistem. Brojne sestre su osim u nezi pacijenta, dodatno edukovane i raspoređivane na poslove koji su pomogli da se pošast korona virusa zaustavi.

Uprava Opšte bolnice Valjevo, na čelu sa v.d.direktora, dr Zoranom Đurićem, ovom prilikom čestitala je Dan sestrinstva i slavu Sv. Vasilije Ostroški svim medicinskim sestrama i tehničarima koji rade u zdravstvenom sistemu opredelivši se za jedan od najhumanijih i najzahtevnijih zanimanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *