utorak, 30. aprila 2024.

Otvorena izložba „Dečja umetnost“

Objavljeno: 31. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
qrf
qrf

VALJEVO- U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ svečano je otvorena izložba „Dečja umetnost“. Tradicionalna izložba dečjih likovnih radova organizovana je u okviru obeležavanja Dana grada Valjeva, a u saradnji sa svim osnovnim školama valjevskog kraja.

Učenicima čiji su radovi izloženi svečano su uručene zahvalnice Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“ za učešće na izložbi „Dečja umetnost 2022“.

U okviru izložbe predstavljeni su najbolji radovi učenika od V do VIII razreda svih sedam gradskih i osam seoskih škola (Brankovina, Valjevska Kamenica, Divci, Dračić, Donje Leskovice, Popučke, Poćuta i Stave).

Postavka broji 45 likovnih radova, a iz svake škole je izloženo po tri rada po izboru nastavnika i profesora Likovne kulture.

Direktorka Internacionalnog umetničkog studija Mirjana Vojić zahvalila se svim školama što su se odazvale pozivu za učešće u ovoj izložbi i što su poslali svoje najbolje radove.

„Imamo priliku da vidimo i uživamo u radovima učenika svih 15 škola sa područja grada Valjeva. Drago nam je što ste se okupili u ovako velikom broju i što su sa nama i deca izagači. Izložba će biti otvorena u narednih mesec dana. Osim što ćemo svim izlagačima dodeliti Zahvalnice, svaka škola dobiće na poklon i poster koji smo štampali za ovu izložbu, kao uspomenu na ovo naše lepo druženje“, kazala je Mirjana Vojić.

Pred učenicima je bila slobodna tema za koju su koristili tehniku po svom izboru. Na crtežima dominiraju vesele boje, a od „žanrova“ su uglavnom zastupljeni portreti, pejzaži, mrtva priroda i animalistički motivi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *