subota, 26. oktobra 2024.

Search

Hansgrohe danas otvara fabriku u Valjevu

Objavljeno: 27. juna 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Fabrika u Valjevu, foto: Hansgrohe
Fabrika u Valjevu, foto: Hansgrohe

VALJEVO- Nemačka kompanija Hansgrohe svečano danas otvara fabriku sanitarne opreme u Valjevu.

“Posle samo 15 meseci izgradnje, spremni smo za proizvodnju prvih slavina u narednim mesecima. Sada, dve i po godine nakon odluke, srećni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu novom članu Hansgrohe porodice u Srbiji koji već sada ima  preko 50 zaposlenih”, navedeno je u saopštenju za javnost nemačke kompanije.

Kako je najavljeno, na svečanom otvaranju će govoriti generalni direktor Hansgrohe Hans Jurgen Kalmbach.

Prema ranijim najavama, u fabrici koja je izgrađena u industrijskoj zoni, na zemljištu površine 13 hektara, koje je grad Valjevo poklonio državi, a ona nemačkoj kompaniji, i uz subvencije države od 15,5 miliona evra, posao bi do 2028. godine trebalo da dobije 1.000 ljudi.

Nemačka kompanija Hansgrohe Group, sa sedištem u Nemačkoj, osnovana je davne 1901. godine, a danas jedan globalni lider u oblasti, dizajna i inovacija u industriji sanitarne opreme za kuhinje i kupatila.

U kompaniji danas radi više od 5.600 ljudi širom sveta, a njeni proizvodi  su dostupni u 150 zemalja sveta. Pored Nemačke, kompanija ima svoje fabrike u Francuskoj, Americi i Kini, a od ovog juna na mapi ovog globalno prepoznatljivog brenda, nalazi se i Srbija.

Jedan komentar na “Hansgrohe danas otvara fabriku u Valjevu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *