četvrtak, 13. juna 2024.

Predsednik Vučić na otvaranju nemačke fabrike u Valjevu

Objavljeno: 27. juna 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Predsednik Srbije u Valjevu (arhiva), foto: Patak online
Predsednik Srbije u Valjevu (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju fabrike sanitarne opreme nemačke kompanije “Hansgrohe” u Valjevu, objavljeno je na zvaničnom sajtu predsednika Srbije.

Svečanost je najavljena za 12 časova.

15.500 evra subvencija po radnom mestu

Država je ovoj nemačkoj kompaniji još u oktobru 2021. godine odobrila subvencije od 15,5 miliona evra. Ugovor o o dodeli sredstava podsticaja potpisali su Ministarstvo privrede Srbije i „Hansgrohe“ d.o.o. Beograd-Vračar, a nemačka kompanija do 2028. godine ima obavezu da zaposli 1.000 radnika na neodređeno vreme i da do kraja 2027. u proizvodni pogon u Valjevu uloži materijalna i nematerijalna sredstva u iznosu od najmanje 85 miliona evra.

Na poklon dobili 13 hektara zemljišta

Nemaačka kompanija “Hansgrohe” dobila je na poklon 13 hektara zemljišta u valjevskoj privrednoj zoni. Odbornici Skupštine grada Valjeva su doneli u decembru 2021. godine odluku da zemljište koje je kupljeno novcem iz gradske kase ustupe Republici Srbiji, a nakon toga zemljište je poklonjeno nemačkoj kompaniji „Hansgrohe“.

Lokalna samouprava se nije zaustavila na tome, već je ogroman novac iz gradske kase odvojila za infrastrukturno opremanje privredne zone i to za potrebe fabrike “Biserba”, na čijem svečanom otvaranju je u aprilu ove godine prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i fabrike “Hansgrohe”, koja će danas biti otvorena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *